Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj napumpuje letos více peněz do kulturních akcí. Úřad kvůli tomu zvýšil rozpočet

Karlovarský kraj letos rozdělí na podporu kulturních aktivit šest milionů korun. Půjde o desítky drobnějších kulturních akcí, které se odehrají ve městech i malých obcích. Aby kraj pomohl co největšímu počtu žadatelů, žádosti krátil. Musel to udělat přesto, že na tyto účely letos zvýšil rozpočet, uvedla krajská radní pro kulturu a památkovou péči Oĺga Haláková (KDU-ČSL).

Dotace ještě musí potvrdit krajští zastupitelé. Kraj podporuje i velké kulturní akce, ty ale mají obvykle vlastní položku v krajském rozpočtu.Pro letošní rok se rozpočet určený na dotace na kulturní aktivity zvýšil o jeden a půl milionu na šest milionů korun. „Snažili jsme se podpořit každého, kdo požádal. Bylo tak podáno celkem 138 žádostí. Když se podíváte na statistiku, které kulturní akce jsou organizovány fyzickými osobami, spolky, městy, tak jsou to většinou hudební akce, koncerty nebo festivaly. Jsou tam ale například i městské slavnosti," uvedla Haláková.

Žádatelé o dotace měli finanční nároky celkem přes 12 milionů korun. Nejvyšší dotace schválil kraj ve výši 200 tisíc korun, půjdou například pro Festivalový rok 2023 v chebském divadle, na Sokolovské kulturní léto, projekt Galerie umění Karlovy Vary Velká iluze nebo na hudební festival Vary Good Fest, který letos slaví 15. výročí. S 200 tisíci korunami bude moci po schválení zastupitelstvem počítat i festival Povaleč ve Valči.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovarský, Rozpočet, Akce, Kulturní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj napumpuje letos více peněz do kulturních akcí. Úřad kvůli tomu zvýšil rozpočet  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.