Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Karlovarském kraji se letos letní akce budou konat hlavně venku

Města v Karlovarském kraji se stejně jako loni zaměří i v letošní letní sezoně na podporu obnovy cestovního ruchu. Větší akce přitom chystají hlavně pod širým nebem. Karlovy Vary zopakují loni úspěšné Karlovarské kulturní léto, které má lákat turisty, ale i místní. Lázeňská města se také připravují na vytoužený zápis na seznam UNESCO, který by mohl výrazně zatraktivnit lázně v Karlovarském kraji. I letos ale organizátoři musí počítat s některými omezeními kvůli riziku šíření koronaviru.

Karlovarské kulturní léto začne na konci června a nabídne koncerty, divadlo, filmy a workshopy. Návštěvníci města a jeho obyvatelé se tak mohou těšit na řadu koncertů, které budou na náplavce u Thermalu a v areálu Rolava. O koncerty vážné hudby se postarají hudebníci Karlovarského symfonického orchestru, kteří budou pravidelně hrát na kolonádě, každou sobotu také na Goethově rozhledně nebo v areálu sv. Linhart. Na Rolavě se dále o prázdninách uskuteční čtyři filmové večery s projekcí populárních filmů. Ze zveřejněného přehledu umělců, kteří mají v krajském městě můžeme jmenovat například Hanu Zagorovou, Ewu Farnou, Pokáče nebo kapely Jelen, Tata boys či Wohnout.

"Do ulic krajského města vyjede znovu autovláček, který zaveze návštěvníky i do turisticky atraktivních lokalit. Infocentrum Karlových Varů opět nabídne turistickou kartu Karlovy VARY REGION CARD, kterou poskytuje již šestým rokem. Slevová karta na vstupy na desítky turisticky atraktivních míst a další služby nebo akce v celém kraji bude pro návštěvníky i v letošním roce připravena za zvýhodněnou cenu. Součástí programu Karlovarského kulturního léta bude rovněž Festival světla – VARY září, který se uskuteční 10. a 11. září," sdělila Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Františkovy Lázně chystají nejen pro turisty večery s vážnou hudbou. Akce s názvem Hudba do ulic je naplánována vždy na tři dny v týdnu. "Chceme hosty po večeři vytáhnout z hotelu ven, abychom dali šanci vydělat i ostatním menším podnikatelům, restauracím a podobně," řekl starosta Jan Kuchař (STAN).

Mariánské Lázně lákají na tradiční mezinárodní filmový festival Marienbad Film Festival věnovaný experimentálním a nezávislým filmům. Uskuteční se od 8. do 11. července v mariánskolázeňském hotelu Lesní Mlýn, akce nabídne i bohatý doprovodný program.

Na 20. až 28. srpna se letos posunula nejvýznamnější kulturní akce v Karlovarském kraji, a to Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Pořadatelé věří, že přes léto bude vakcinace už tak daleko, že bude možné uspořádat karlovarský festival v maximálně bezpečné formě pro jeho hosty a návštěvníky.

V Chebu se letos nebudou konat oblíbené Valdštejnské slavnosti, které měly být v srpnu. Větší akce chce město pořádat zejména venku, pod širým nebem, kde se dají očekávat mírnější protiepidemická opatření. Půjde například o představení chebského divadla nebo koncerty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto agentura Vlny

Štítky ČR, památky, kultura, turistika, správa, Karlovarský kraj, léto, koncert, Světové dědictví UNESCO, Karlovy Vary, lázně, film, cestovní ruch, Rolava, Karlovarský symfonický orchestr, Ewa Farna, Hana Zagorová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se letos letní akce budou konat hlavně venku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.