Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Symfonici připravují další „Tour de sídliště“

Karlovarský symfonický orchestr bude i letos hrát na sídlištích lázeňského města. Projekt se vloni setkal s obrovským ohlasem, proto ho chtějí hudebníci letos zopakovat. Vyzývají obyvatel města, aby vytipovali lokality, kde by slavné skladby světových hudebních skladatelů zaznít.

„Milí přátelé, loni touto dobou jsme se všichni ocitli v situaci, kdy nikdo netušil, co bude dál. Pro nás bylo nejdůležitější začít opět hrát živou hudbu. Všechno zlé je pro něco dobré a to platí i o našem nápadu, vyjet mezi paneláky v našem městě a hrát lidem přímo pod jejich okny - zbývalo si jen počkat na dobu, kdy bude možné shromáždit ve venkovních prostorách více než 50 osob,“ popisují vznik nápadu členové Karlovarského symfonického orchestru.

Ti nakonec na karlovarských sídlištích odehráli neuvěřitelných deset koncertů, během kterých vždy zněla Dvořákova Novosvětská symfonie.

„Netušili jsme úplně, do čeho jdeme, ale atmosféra to byla nakonec natolik kouzelná a radostná, že jsme se rozhodli projekt zopakovat i kdyby pandemie skončila. To se ale zatím neděje a my se tedy opět chystáme mezi paneláky. Připravujeme pro vás tentokrát výběr z nejslavnějších skladeb Dvořáka, Smetany, Čajkovského, Brahmse a dalších,“ prozrazují dále symfonici, kteří vyzývají obyvatele lázeňského města, aby jim pomohli s výběrem koncertního místa.

„Napište nám, kde vám máme zahrát, stačí nám zhruba 10 x 10 metrů rovného prostotu. Místo si přijedeme prohlédnout, případně najdeme alternativní prostor a dáme vědět. Moc se na vás těšíme,“ dodávají hráči Karlovarského symfonického orchestru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koncert, KSO, sídliště, Karlovy Vary, orchestr, Symfonie č. 9, projekt, lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Symfonici připravují další „Tour de sídliště“  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.