Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

I v současné době nabízí muzea a galerie online přednášky nebo prohlídky

Období nouzového stavu rozhodně neznamená, že by se pracovníci muzeí a galerií nudili. Naopak! Mnozí z nich přichází s řadou projektů a prohlídek prostřednictvím sociálních sítí. Kde je to možné, tam jsou i venkovní instalace.

Například Muzeum Sokolov nabízí na svém facebookovém profilu projekt s názvem „Poznej místo, kde žiješ“. Pomocí videí se lidé mohou seznámit se zajímavými místy na Sokolovsku. Virtuálně mohli navštívit například památník přísahy z roku 1947 na Hruškové nebo naposledy zavítali do synagogy. Dozvědět se mohou zájemci více ze samotné historie města, třeba proč se Sokolov jmenuje právě takto. Záznamy je možné zhlédnout i zpětně.

Letohrádek Ostrov, který je pobočkou Galerie umění Karlovy Vary, pokračuje v projektu, v němž představuje regionální autory zastoupené v letohradských sbírkách. Kromě krátkého seznámení s osobností autorů se na facebookovém profilu objevují i fotky jejich děl,“ přiblížila Jitka Čmoková z krajského úřadu.

Když si pospíšíte můžete ještě stihnout venkovní výstavu Muzea Karlovy Vary, která nese název Pan Muzeum. Venkovní panely jsou věnované dlouholetému pracovníkovi muzea Stanislavu Burachovičovi. Expozice je k vidění na Svatém Linhartu jen do neděle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Muzeum Sokolov

Štítky muzeum, výstava, galerie, online, Sokolov, Ostrov, Muzeum Karlovy Vary, projekt, přednáška, Muzeum Sokolov, Galerie umění Karlovy Vary, okres Sokolov, Hrušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I v současné době nabízí muzea a galerie online přednášky nebo prohlídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.