Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cheb přispěje provozovateli městského kina na loňské ztráty

Cheb finančně pomůže provozovateli chebského kina Svět, které je kvůli koronaviru dlouho zavřené. Na ztráty z loňského roku město přispěje 250.000 korunami. Aspoň částečně to sníží propad příjmů, který kino za současné situace má, řekl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Chebské kino je podle Jalovce formou provozování málo obvyklé. Většina kin v Česku je buď součástí velkých multiplexů anebo je provozují městská a obecní kulturní zařízení. Chebské kino sice patří městu, provozovatelem je ale soukromá firma.

"Právě proto ministerstvo kultury ve svých dotačních programech na podobný typ kin pozapomnělo. Provozovatel kina tak nemá nárok na žádnou dotaci a i když mu město odpustilo polovinu nájemného podobně jako dalším podnikatelům, tak se vloni dostal do citelné ztráty, protože po valnou část sezony nemohl promítat a neměl ani příjem z prodeje občerstvení," popsal Antonín Jalovec.

Jestli podobnou podporu město poskytne i pro letošní rok, zatím radní nerozhodli. Podle starosty počkají až na vývoj minimálně v prvním čtvrtletí, a pak se teprve budou zabývat možností dalšího příspěvku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, film, koronavirus, kino, Cheb, Karlovarský kraj, Ministerstvo kultury České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb přispěje provozovateli městského kina na loňské ztráty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.