Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lázně Kyselka dostanou od kraje peníze na představení projektu revitalizace

Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém posledním zasedání schválilo poskytnutí dotace ve výši 350 000 korun lázním v Kyselce. Podpoří tak projekt „Lázně Kyselka – architektonický územní generel a studie proveditelnosti“, v jehož rámci má dojít k rehabilitaci památkového areálu městských lázní v Kyselce.

„Na základě vytvoření generelu celého areálu bude možné popsat a srozumitelně veřejnosti představit celkovou revitalizaci a budoucí využití objektu Lázní Kyselka, a to pomocí krátkého spotu,“ uvedla krajská radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.           

Kraj už v minulosti tento projekt podpořil. Nyní se jedná o jeho rozšíření. „Hrazeny budou zejména práce na architektonických studiích jednotlivých objektů, které zahrnují například zpracování návrhu ve variantách skic a pracovních modelů, vymodelování 3D objektů, animaci objektů areálu, zpracování vizualizací a doplňkových obrazových materiálů a další,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Jitka Čmoková.

Projekt, na který jsou peníze určeny, má být připraven do konce letošního roku.

„Vytvořené video pak bude sloužit také k oslovení dalších investorů i možných provozovatelů areálu,“ dodala krajská radní.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, památky, stavby, lázně, Kyselka, peníze, projekt, Karlovarský kraj, Lázně Kyselka, Oľga Haláková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alislaw Ciaski

V "Lázních Kyselka" jsem byl na návštěvě nedávno s přítelkyní. Velmi jsme se těšili na to, až uvidíme, jak se KONEČNĚ odborně a citlivě rekonstruuje to, co je podařilo po "vydařené privatizaci" téměř zlikvidovat. Bohužel, opak je pravdou, stále se jedná o řízené chátrání kulturního odkazu hraběte Mattoniho. Dokonce i to málo, co je již opraveno, je šito horkou jehlou a na Löschnerově pavilonu ("Mattoniho muzeum"), jehož rekonstrukce připomíná původní podobu pouze vzdáleně, je vidět odpadávající omítka. Tristní je ovšem pohled na vjezd do areálu stáčírny - zatímco obrovské haly jsou nacpány moderními technologiemi, původní budovy jsou opuštěné a chátrají. Přitom se přímo nabízí z těchto krásných prostor vytvořit jedinečné návštěvnické centrum. Je vidět, že je firmě s několikamiliardovými zisky a se sídlem v Praze za bezmála 150 milionů korun kulturní dědictví jednoho zcela zanedbatelného státu někde hluboko u... jedno.

Neděle, 27. prosince 2020, 23:42Odpovědět

Lázně Kyselka dostanou od kraje peníze na představení projektu revitalizace  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.