Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pořadatelé to nevzdali, Festival Oty Hofmana bude on-line

Jako jedni z mála bojovali pořadatelé tradičního dětského a televizního festivalu v Ostrově až do úplného konce. Stále se snažili hledat nové cesty a možnosti. Což se jim do určité míry povedlo.

„Čtvrteční ohlášení dalších zpřísňujících opatření v důsledku COVID-19 opět poznamenalo již tak minimalizovaný filmový festival. Ze všech doprovodných akcí se tak uskuteční pouze dnešní loutkové představení „Hurvínek na cestách“, které začíná v 15 hodin.  Kyber show s názvem Internet bezpečně se sice uskuteční, ale bez diváků. Bude však v on-line verzi a odkaz pro živé sledování přenosu najdou zájemci na webu festivalu. Zachována byla také úniková hra „Robinson Crusoe“ v Domě kultury Ostrov, která byla vyvinuta speciálně pro náš festival,“ uvedl ředitel festivalu Marek Poledníček.

Kvůli epidemiologickým a hygienickým opatřením byla zrušena filmová představení, besedy, semináře a řada koncertů a výstav. I přesto ale zájemci o festival uvidí mnoho dalších věcí.

„Veškerá setkání s aktéry festivalu a několik dalších aktivit se přenáší do virtuálního prostoru. Jako každý rok bude na festivalu působit dětská televize, která připraví sérií videí na festivalový YouTube. Odkaz najdete na festivalovém webu a facebooku,“ pokračuje dále ředitel festivalu s tím, že pro milovníky filmů je připravena on-line hra „Festivalová šifra“.

Každý den se na webové stránce soutěže vymění obrázek, ve kterém bude zašifrovaných několik známých dětských filmů. Úkolem soutěžících bude vybrat z nabídky ty správné, odpovědi budou ohodnoceny body. Hráči s největším počtem bodů získají zajímavé ceny. Soutěž bude probíhat od sobotního zahájení festivalu 14 dní.

„Online server bude zpřístupněn pro hráče Minecraftu. Přijďte si k nám postavit svůj příspěvek
do soutěže o nejhezčí stavbu v Minecraftu na téma "Letem světem". V průběhu festivalu bude ze serveru probíhat i online stream, aby bylo vidět, jak hráči staví. A v on-line prostoru proběhnou také oblíbené festivalové dílničky a samozřejmě obvyklé rozhovory s účinkujícími a dalšími protagonisty festivalu. K publikaci audiovizuálního obsahu bude sloužit festivalový YouTube kanál, jehož příspěvky budou průběžně sdíleny na festivalovém webu a facebooku,“
dodal Marek Poledníček.

Ohodnoť článek

Štítky Festival Oty Hofmana, děti, on-line, soutěž, Ostrov, Minecraft, festival, Ota Hofman, Marek Poledníček, Robinson Crusoe, Facebook, Hurvínek, Dům kultury Ostrov, představení, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé to nevzdali, Festival Oty Hofmana bude on-line  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.