Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Milovníci památek jsou zváni na procházku vilovou čtvrtí i prohlídku divadla, tvrze a kostela

Třetí zářijový víkend patří tradičně památkám. V Karlových Varech jste zváni na dny otevřených dveří, které se konají v sobotu 19. a v neděli 20. Září. Vedení města vybralo čtyři atraktivní místa a jejich sousedství. V rámci Dnů evropského dědictví se mohou zájemci vypravit na zříceninu tvrze v Dalovicích, do Karlovarského městského divadla, kostela sv. Lukáše a na procházku vilovou čtvrtí Westend II.

„Vstup na všechna místa je zdarma. Připraven bude odborný výklad historiků i doprovodný program,“ říká Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Celý program letošního ročníku je koncipován tak, aby zájemci mohli vidět všechna čtyři místa. Prvním místem, kam se mohou vydat je Zřícenina tvrze Dalovice, kde program začíná v sobotu v deset hodin dopoledne.

„V Dalovicích návštěvníky potěší odborným výkladem karlovarský archeolog Jiří Klsák a v rámci programu se představí Trio Piacere. Od 14 hodin se pak zájemcům otevřou dveře Karlovarského městského divadla, kde bude přednášet Martin Lenděl a zahraje PO-PO trio,“ pokračuje dále mluvčí magistrátu.

Dny evropského dědictví pak budou pokračovat v neděli od 10 hodin prohlídkou kostela svatého Lukáše. „Součástí odborného výkladu, který přednese Libor Huml, bude i prohlídka muzea voskových figurín, které právě v kostele svatého Lukáše sídlí,“ říká provozovatel muzea Milan Harvánek s tím, že v rámci této akce bude i prohlídka muzea pro návštěvníky zdarma.

V kostele svatého Lukáše bude hrát Trio Semplice. Tečku za víkendovou akcí pak udělá procházka vilovou čtvrtí  Westend II, kde sídlí například i vila Becher.

„Tady je pro účastníky sraz ve čtrnáct hodin na autobusové zastávce Krále Jiřího. O odborný výklad se postará Lubomír Zeman,“ dodala Helena Kyselá s tím, že v rámci doprovodného programu zahraje Rodinné violoncellové duo Magdaléna a Petr Pitrovi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMKV

Štítky památky, Dny evropského dědictví, Karlovy Vary, tvrz, kostel, Dalovice, muzeum, divadlo, Jiří Klsák, zřícenina, den otevřených dveří, Kostel svatého Lukáše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci památek jsou zváni na procházku vilovou čtvrtí i prohlídku divadla, tvrze a kostela  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.