Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dny evropského dědictví budou věnovány ražbě jáchymovského tolaru

V letošním roce si Karlovarský kraj připomíná 500. výročí oficiálního zahájení ražby jáchymovského tolaru. Právě to byl důvod, proč se letos tyto oslavy uskuteční v Jáchymově. Akce nabídne tradičně bohatý program a je určena malým i velkým návštěvníkům. Vstupné je pro všechny zdarma.

„Každoročně slavíme Dny evropského dědictví v některém z míst Karlovarského kraje, kde jsou významné památky odkazující k bohaté historii regionu. Vzhledem k významnému jubileu jáchymovského tolaru byla letos naše volba jednoznačná. Návštěvníkům chceme představit Královskou mincovnu, unikátní Latinskou knihovnu, ale také Štolu č. 1 či Špitální kostelík a kostel sv. Jáchyma. Nebudou chybět komentované prohlídky, dílničky pro děti i hudební vystoupení. Všechny zájemce srdečně zveme,“ řekl náměstek hejtmana Martin Hurajčík (ANO).

Dny evropského dědictví letos v Jáchymově vyvrcholí v sobotu 19. září, kdy se v 10 hodin otevřou pro veřejnost brány Královské mincovny.

„Dále bude možné navštívit Štolu č. 1, kde se každou celou hodinu uskuteční prohlídky, jež zavedou zájemce i na stezku „Jáchymovské peklo“. Návštěvníci mohou zavítat i do Špitálního kostelíka a Latinské knihovny, ve které bude čekat průvodce v dobovém kostýmu. Od 13 hodin jsou všichni zváni na vycházku městem v doprovodu odborníka na památkovou péči Lubomíra Zemana,“ doplnila Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu s tím, že pro děti bude připravena pohádka a pro dospělé několik přednášek a koncert kapely Dry Band. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Dny evropského dědictví, Jáchymov, program, oslavy, Karlovarský kraj, Martin Hurajčík, ANO 2011, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dny evropského dědictví budou věnovány ražbě jáchymovského tolaru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.