Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Chebské dvorky budou, letos už po osmnácté

Open air festival Chebské dvorky opět oživí město Cheb. Zdejší zahrady, zdi, zábradlí i ploty budou opět plné tvorby umělců, kteří chtějí proměnit město v jednu velkou galerii pod širým nebem.

„V pořadí již 18. ročník open air festivalu Chebské dvorky, který pořádá za finanční podpory města chebská Galerie 4, se uskuteční v termínu od čtvrtka 11. do soboty 13. června. Bude to sice s ohledem na opatření proti šíření onemocnění covid-19 v o něco menším rozsahu než v předchozích letech, příznivci umění si ale i tak určitě přijdou na své,“ říká mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič.

Dvory, zahrady, uličky a zákoutí historického centra Chebu se na tři dny promění v jednu velkou galerii pod širým nebem. Výstavy a prezentace designové tvorby budou probíhat na 22 místech. 

„Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu i na zemi budou k vidění fotografie, malby, grafické práce, kresby a prostorové instalace. Těšit se můžete na výtvarné a fotografické projekty mladých tvůrců, studentů a uměleckých seskupení, na obrazy a fotografie profesionálů i nadaných amatérů, na prezentace nezávislých designerů,“ pokračuje mluvčí.

Chybět tentokrát bude doprovodný program zahrnující koncerty, divadelní představení, filmové projekce nebo tvůrčí díly.

„Věříme, že si „covidový“ 18. ročník festivalu přesto užijete a probudí vás ze čtvrtletní kulturní abstinence,“ dodal Tomáš Ivanič.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Chebské dvorky, galerie, umění, kultura, Galerie G4, Karlovarský kraj, Cheb, festival, zahrada, zábradlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebské dvorky budou, letos už po osmnácté  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.