Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Unikátní výstava nazvaná Mezi Prahou a Káhirou byla prodloužena

Muzeum Karlovy Vary otevře své expozice v Karlových Varech a jáchymovské Královské mincovně zítra dopoledne. Pro své karlovarské návštěvníky má vedení muzea dobrou zprávu. Podařilo se totiž prodloužit výstavu, kterou doposud nikdo neviděl.

„V muzeu na Nové louce bude možné navštívit výstavu Mezi Prahou a Káhirou. Unikátní výstava ve spolupráci s Egyptologickým ústavem Univerzity Karlovy v Praze ke 100 letům české egyptologie byla prodloužena a potrvá do 31. května,“ uved PR manažer muzea Lev Havlíček.

Vedení muzea sice v době největší epidemie nabídlo výstavu ve formě videonahrávek, nicméně vidět výstavu takříkajíc na vlastní oči je úplně jiný zážitek. A kromě něj, jste do muzea zváni i na kávu ve venkovním prostoru dvora.

"Expozice v obou muzeích budou otevřeny v omezeném provozu, vstup bude povolen pouze s krytím nosu a úst, každý návštěvník včetně dětí starších dvou let obdrží ochranné rukavice a dezinfekci na ruce. Multimediální dotykové obrazovky budou z bezpečnostního hlediska vypnuty,“ říká ředitelka Muzea Karlovy Vary Dominika Kožešníková.

Návštěvníci budou muset dodržovat bezpečnostní odstupy dva metry.

„Muzeum dezinfikuje své prostory pomocí ozonizéru. I přes veškerá opatření a nouzový režim věříme, že se u nás bude návštěvníkům líbit," dodává ředitelka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto muzeum KV

Štítky výstava, Muzeum Karlovy Vary, Karlovarský kraj, egyptologové, muzeum, Praha, Káhira, Karlovy Vary, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní výstava nazvaná Mezi Prahou a Káhirou byla prodloužena  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.