Počasí dnes25 °C, zítra29 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

V Mostově na Chebsku kraj zboural starou lávku přes Ohři, postaví novou

V Mostově na Chebsku začala demolice mostu přes Ohři, který leží na páteřní cyklostezce Karlovarským krajem. Lávka, která slouží zejména pro cyklisty a pěší, byla v tak špatném stavu, že bylo nutné ji kompletně vyměnit. Stávající lávka byla proto odstraněna a cyklostezka směřuje jezdce na objízdnou trasu.

"Staveniště jsme předali zhotoviteli, firmě Algon. Počátkem týdne byly z lávky demontovány asfaltové prvky a dnes ji dělníci pomocí jeřábu demontovali," řekl ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje (KSÚSKK) Jiří Šlachta. Celkem 65 metrů dlouhá a 2,5 metru široká lávka by měla cyklistům, bruslařům i pěším začít sloužit na konci září. Bude mít ocelovou konstrukci, kovové zábradlí a protiskluzový kovový povrch. Její stavba včetně demolice staré lávky stála necelých 17 milionů korun, které získala KSÚSKK ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

"Objízdná trasa pro cyklisty je vedena od Kynšperka i od Nebanic přes Odravu. Zde byl letos položen nový asfaltový povrch právě kvůli možnosti využívání objízdné trasy nejen cyklisty, ale i bruslaři," řekl místostarosta Odravy Vladimír Skala (nez.). Druhá možnost objížďky, kterou však cyklisté i bruslaři využívali už před demolicí lávky, je z Nebanic do Kynšperka nad Ohří přes obec Chotíkov.

Stejně jako lávku přes řeku Rolavu nedaleko nejmenšího českého města Přebuz na Karlovarsku, i tu v Mostově převzal kvůli rekonstrukci do majetku Karlovarský kraj. Po její obnově, na kterou by obec neměla ve svém rozpočtu dostatek financí, bude vrácena do majetku obce.

Mostov je součástí obce Odrava. Ta leží deset kilometrů od Chebu a skládá se z pěti přidružených obcí, Odravy, Potočiště, Obilné, Dobroší a Mostova - Hlinové, které mají dohromady přibližně 240 obyvatel. Lávka přes Ohři je jedním z několika přemostění, které absolvují cyklisté na zhruba 70 kilometrů dlouhé Páteřní cyklostezce Ohře. Ta v Karlovarském kraji vede od Pomezí nad Ohří na Chebsku po proudu řeky do Šemnice na Karlovarsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Váchalová, Město Horšovský Týn

Štítky demolice lávky, lávka v Mostově, lávka přes Ohři, stavba lávky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mostově na Chebsku kraj zboural starou lávku přes Ohři, postaví novou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.