Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Karlovy Vary dokončily rekonstrukci Třeboňské ulice, přibyla i parkovací místa

Karlovy Vary dokončily rekonstrukci části Třeboňské ulice. Komunikace ve čtvrti s nízkými bytovými domy a rodinnými domy byla už téměř nefunkční, chyběla parkovací místa a i veřejné osvětlení potřebovalo vyměnit. Práce začaly loni na podzim a stály celkově 6,9 milionu bez DPH. Při rekonstrukci museli stavbaři komunikaci upravit do hloubky, protože byly potřeba zmodernizovat i inženýrské sítě, které pod ní vedou.

"Ten stav, který tu byl, byl dlouhodobě neutěšený. Od té doby, kdy tu byla výstavba domů, tedy zhruba 50. léta (20. století), tak sem vedla jen zpevněná cesta. A my jsme věděli už dlouho, že je to neudržitelné. Ale čekali jsme na vydání stavebního povolení a samozřejmě na alokaci patřičných prostředků, protože se nebavíme o nějakém milionu, ale o několika milionech korun," uvedl karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

Pro obyvatele Třeboňské ulice bude zásadní nejen výrazná změna kvality silnice, ale i to, že vznikla parkovací stání, protože dosud lidé parkovali nahodile a na nezpevněných plochách podél silnice. Parkovací místa jsou vydlážděná tak, aby propouštěla vodu, která tak nebude zbytečně odtékat do kanalizace, ale naopak pomůže se zavlažováním okolní zeleně. Nedílnou součástí stavby byly i úpravy zeleně, zejména trávníků kolem komunikací.

Podle náměstka primátorky Lubomíra Kováře (ANO) nejde letos o jedinou celkovou rekonstrukci veřejných komunikací v Karlových Varech. Rekonstrukcí prochází i ulice U Spořitelny, kde se také práce zaměřily hlavně na úpravy parkování. Pracuje se také v Modenské ulici v Doubí a ve stejné čtvrti se připravuje výběr dodavatele na rekonstrukci Sokolské ulice.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky parkování, parkovací místa, rekonstrukce ulice, Třeboňská ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary dokončily rekonstrukci Třeboňské ulice, přibyla i parkovací místa  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.