Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarskému kraji hrozí, že bude muset vrátit část dotace na obchvat Mariánských Lázní

Karlovarskému kraji hrozí, že bude muset vrátit část dotace, kterou získal před lety na výstavbu silničního obchvatu Mariánských Lázní. Z celkových 150 milionů korun by měl příjemce, kterým byla Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, vrátit 28 milionů korun kvůli údajnému pochybení v tendru na dodavatele stavby. Podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) šlo pouze o formální pochybení. Kraj se bude bránit.

„Jde o standardní průběh veřejných zakázek. Podle ministerstva pro místní rozvoj mohlo dojít k porušení zákona o veřejných zakázkách," řekl hejtman Petr Kulhánka (za STAN)  Ministerstvo podle něj tvrdí, že při výběrovém řízení nebyl vyloučen některý z uchazečů, který neměl dostatečnou odbornou kvalifikaci. Hejtmanství se chce proti vrácení dotace bránit právní cestou. „Úspěšnost máme v těchto případech vysokou," dodal hejtman.

Podle ředitele Krajské správy a údržby silnic Jiřího Šlachty mělo jít o subdodavatele stavby. Nedodal totiž potřebné dokumenty o technické kvalifikaci.

Stavba obchvatu Mariánských Lázní začala na jaře roku 2018. Úsek o délce 2,5 kilometru měl přinést výrazné zklidnění dopravy v lázeňském městě i v sousední Velké Hleďsebi. Otevřel se na konci roku 2020. Náklady byly tehdy 266,7 milionu korun. Zhruba 150 milionů korun byla evropská dotace z programu IROP, zbytek zaplatil Karlovarský kraj z vlastního rozpočtu.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky správa, stavby, silnice, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarskému kraji hrozí, že bude muset vrátit část dotace na obchvat Mariánských Lázní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.