Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Aš bude mít novou budovu hlavního nádraží

Místo neudržovaného objektu hlavního nádraží v Aši vznikne nová budova. Správa železnic (SŽ), které budova nádraží patří, si na její podobu nechala zpracovat studii, kterou konzultovala i s vedením města.

Nyní bude připraveno a vyhlášeno výběrové řízení na projektovou dokumentaci. "My jsme požádali SŽ, aby byl osloven také jeden projektant z Aše. Dále aby v té výběrové komisi byl zástupce města Aš, abychom měli informace a mohli se podílet na tom, jak to nádraží bude vypadat," řekl starosta Aše Dalibor Blažek.

"Studie původně počítala s dvěma variantami. Vedení Aše prosazovalo rekonstrukci nádražní budovy, protože ašské nádraží vnímá jako průmyslovou památku a ukázku architektury 70. let minulého století," uvedl Blažek. Naproti tomu SŽ chtěla postavit novou budovu, což je podle ní ekonomicky výhodnější varianta.

Podle Blažka by do poloviny roku 2021 mohla být vyřízená veškerá povolení. Práce na nové nádražní budově by mohly začít v roce 2021 a dokončené by měly být o rok později. "Správa železnic se k těmto termínům staví pozitivně," doplnil Blažek.

Sama radnice chystá poblíž nádraží investice. Chce tam vybudovat autobusový terminál, který v Aši chybí, dále parkoviště, denní místnost pro řidiče autobusů a infocentrum.

Vedení města by přivítalo, kdyby se přestavba nádraží stihla do roku 2023, kdy se v Aši konají Bavorsko-české týdny přátelství Selb-Aš. "Očekává se, že do Aše v době konání akce přicestuje velký počet návštěvníků, kteří využijí obnovenou regionální trať mezi Aší a Selbem," dodal Blažek.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, správa, železnice, , Karlovarský kraj, Dalibor Blažek, radnice, Správa železniční dopravní cesty, hlavní nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš bude mít novou budovu hlavního nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.