Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oprava ulice Lidické nábřeží v Sokolově za téměř 13 milionů korun je hotová

Sokolov dokončil rekonstrukci ulice Lidické nábřeží za téměř 13 milionů korun. Jedna z největších letošních investic skončila zhruba o měsíc dříve, než byly původní plány. S opravami ulic ve městě bude radnice pokračovat, řekl místostarosta Jan Picka (nez.).

Rekonstrukce silnice a chodníku mezi panelovými domy a náměstím začala v březnu. Kvůli stavebním pracím se musela ulice uzavřít, rezidenti měli pro svá vozidla vyhrazené parkoviště u kláštera. V centru města tak bylo obtížné zaparkovat. Práce na vozovce skončily zhruba pět týdnů před termínem. Stavbaři ještě dokončí opravu chodníků.

V ulici je nová asfaltová silnice, parkovací stání je kombinací zámkové a zatravňovací dlažby. Toto řešení bylo zvoleno, aby se lépe vsakovala dešťová voda, uvedl Picka. Stavební firma vybudovala také nové parkoviště s 16 parkovacími místy mezi panelovými domy a devět podzemních kontejnerů na komunální a tříděný odpad.

V Sokolově před nedávnem začala obnova vozovky kolem náměstí Budovatelů a dvou přilehlých cest. Komunikace kolem náměstí a hornického domu byly ve velmi špatném stavu. Za opravu město zaplatí čtyři miliony korun. Práce potrvají do konce srpna.

Pak se přesunou na největší sídliště Michal. V plánu je rekonstrukce silnice v Mánesově a Alšově ulici. Hotové by měly být do konce srpna. Poslední akcí je oprava komunikace v ulicích Švabinského a Slavíčkova. Tato rekonstrukce se předpokládá v říjnu. Obyvatelé ulic se musejí po dobu prací připravit na dopravní omezení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Sokolov

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Sokolov, oprava, Jan Picka, rekonstrukce, Lázeňská léčebna Mánes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava ulice Lidické nábřeží v Sokolově za téměř 13 milionů korun je hotová  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.