Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Při kontrole 35 náklaďáků a autobusů odhalili policisté 22 přestupků, jeden motorista řídil pod vlivem drog

Třicet dopravních policistů společně s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu vyrazilo na území Karlovarského kraje do akce zaměřené na nákladní a autobusovou dopravu. Při kontrole 35 vozidel odhalili 22 přestupků v dopravě. Jeden motorista dokonce řídil pod vlivem drog.

Policisté kontrolovali tachografy a paměťové karty, dále pak dodržování sociálních předpisů, mezi které patří doby řízení, odpočinku, bezpečnostních přestávek. Současně také kontrolovali, zda řidiči neřídí pod vlivem návykových látek.

„Při kontrole celkem 35 vozidel a zjistili zjistili policisté 22 přestupků, z nichž devět vyřešili uložením pokuty příkazem na místě a 13 oznámili příslušnému správnímu orgánu. Zajímavou kontrolu provedli policisté u nákladního vozidla, jehož řidič převážel nebezpečný náklad,“ uvedl mluvčí policie Jan Bílek.

Mezi nejnebezpečnější porušení, která policisté během těchto kontrol zjistili, byla jízda pod vlivem návykových látek u profesionálního řidiče, který jel s plně naloženou soupravou v mezinárodní přepravě. „Další neobvyklé zjištění byla skrytá přeprava nebezpečných věcí (ADR). Nejenže neměl řidič vozidlo řádně označené, neměl ani potřebné školení pro přepravu nebezpečného nákladu. Ve vozidle navíc chyběla část povinné výbavy pro přepravu nebezpečných věcí (ADR), dle pokynů pro případ dopravní nehody a především nebezpečný náklad nebyl řádně upevněn,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo v sedmi případech porušení sociálních předpisů. Ve čtyřech případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel. U jednoho z nákladních vozidel bylo dokonce odebráno osvědčení o registraci vozidla a dále byla vozidlu zakázána další jízda. Dva řidiči nákladních vozidel překročili nejvyšší dovolenou rychlost. U jednoho z řidičů bylo zjištěno, že má vysloven platný zákaz řízení jednalo se tedy o trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policejní kontrola, přestupky v dopravě, kontrola tachografů, drogy, Karlovarský kraj, nákladní automobil, Jan Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kontrole 35 náklaďáků a autobusů odhalili policisté 22 přestupků, jeden motorista řídil pod vlivem drog  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.