Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začala nejnákladnější krajská dopravní stavba letošního roku

Modernizace silničního úseku lom - Podstrání na Sokolovsku je vyčíslena na zhruba 180 milionů korun, z nichž polovina bude prostavěna letos. Jedná se o největší dopravní investiční akci Karlovarského kraje v tomto roce. Stavba je rozdělena do sedmi úseků a bude se konat za částečného omezení provozu.

„Kromě modernizace této silnice bude provedena také rekonstrukce mostu přes Lobezský potok. Po dokončení prací by se měla výrazně zvýšit bezpečnost provozu v tomto úseku. Celkové náklady akce, kterou považujeme zejména z hlediska finančního za největší v roce 2021, jsou vyčísleny na 180 milionů korun. Z této částky by mělo být v letošním roce proinvestováno zhruba 90 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Bureš (ODS).

V rekonstruovaném úseku silnice dojde k jejímu rozšíření a pomocí opěrných zdí bude zajištěna její stabilita. Modernizace se dočkají také stávající svodidla, která budou doplněna novými. Komunikace bude osazena stálým dopravním značením.

„Vzhledem k tomu, že budou práce realizovány na území Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, bude nutné je provádět s maximálním ohledem na životní prostředí a chráněné rostliny a živočichy. Provoz bude v místě stavby řízen semaforem. Práce by měly být dokončeny v říjnu roku 2022,“ doplnila Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje s tím, že na realizaci získal kraj peníze z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky lom - Podstrání, rekonstrukce, investice, SFDI, Karlovarský kraj, okres Sokolov, Jan Bureš, ODS, Lobezský potok, Státní fond dopravní infrastruktury, CHKO Slavkovský les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala nejnákladnější krajská dopravní stavba letošního roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.