Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po rozsáhlých opravách silnic čeká řidiče v krajském městě další dopravní komplikace

V minulých dnech vzali karlovarští silničáři komunikace doslova útokem a během několika dní vyfrézovali a opravili ty nejkritičtější úseky. Sice si za to vysloužili vlnu kritiky, neboť často při opravách silnic docházelo ke kolonám vozidel, nicméně většina cest je opravena a řidičům se ulevilo.

„Opravy komunikací v Karlových Varech ale zdaleka nekončí. V následujících dnech budou ale práce zaměřeny na chodníky. Následovat bude další odstraňování výtluků a v první polovině května se kvůli dílčím opravám povrchu uzavře Chebský most,“ popisuje Helena Kyselá, mluvčí Magistrátu Karlovy Vary.

Město vytipovalo úseky chodníků, které jsou ve špatném stavu a patří mezi frekventované. Přihlédlo také k podnětům občanů, kteří na radnici průběžně závady a nebezpečné výmoly hlásí.

„Do poloviny května opravíme přes 600 metrů chodníků, další budou následovat v průběhu letních prázdnin a v září,“ upřesňuje náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Opravy už jsou dokončeny v ulicích Moskevská a Sportovní, pracuje se v ulici Petra Velikého, v následujících dnech dojde na části chodníků v ulicích Sibiřská, Východní, Konečná a u pošty u Horního nádraží.

„Pokračovat ale budou i opravy výtluků na komunikacích ve správě města. A v květnu budou silničáři pracovat na Chebském mostě, na kterém je nutné opravit dilataci a vyfrézovat vyjeté koleje a některé poškozené plochy,“ pokračuje dále mluvčí magistrátu, který tak řidiče na připravovanou komplikaci upozorňuje s velikým předstihem.

Práce frekventovaný Chebský most uzavřou na zhruba 14 dní. Uzavírka a oprava vozovky je předběžně naplánována od 10. do 23. května.

 „Jsme si vědomi, že to bude představovat komplikace v dopravě s ohledem na uzavírku rekonstruovaného Dvorského mostu. Ale jedná se o nevyhnutelné zásahy, které musíme v rámci nezbytné údržby Chebského mostu udělat. Protože bude pod povrchovou směs pokládána speciální pružná hmota, kterou není možné aplikovat po pruzích, je třeba most úplně uzavřít,“ vysvětluje Petr Bursík a prosí motoristy o trpělivost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky chebský most, doprava, uzavření, rekonstrukce, Karlovy Vary, oprava, chodník, silnice, Petr I. Veliký, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po rozsáhlých opravách silnic čeká řidiče v krajském městě další dopravní komplikace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.