Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravu v centru lázeňského města komplikují opravy výtluků, řidiči jsou nervózní

Komplikovaná dopravní situace je v těchto dnech v Karlových Varech. Silničáři se totiž pustili do oprav výtluků a to hned na několika místech. A když k tomu připočteme nedávno uzavřený Dvorský most, který byl již kompletně zdemolován, je jasné, že projet lázeňským městem vyžaduje určitou dávku trpělivosti.

„Opravy provádíme napříč městem za provozu, proto prosím motoristy o shovívavost a ohleduplnost vůči silničářům. Postup, kdy jsou nejprve všechna opravovaná místa vyfrézována a následně v dalších dnech zaasfaltována, nám umožňuje zvládnout vše během jednoho týdne. Vedle úspory času šetříme i finanční prostředky, které by jinak byly výrazně vyšší,“ vysvětluje Petr Bursík (ODS), náměstek primátorky Karlových Varů.

Celkem bylo na území města vytipováno 26 komunikací, kde jsou lokální opravy prováděny. Jedná se o nejvytíženější tahy města, trasy linek městské hromadné dopravy a část komunikací je v lázeňském území

„Opravovány jsou i dva frekventované chodníky, kde byly rovněž nebezpečné výtluky. Problematická místa již byla vyfrézována a nyní probíhá postupná pokládka asfaltové směsi. Náklady na tyto opravy vyjdou město na zhruba jeden a půl milionu korun,“ doplnila Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Řidiči se ale na silničáře zlobí a tvrdí, že by se mělo postupovat jinak. „Kdo to vymyslel frézovat na tolika místech a prakticky zašpuntovat dopravu ve městě. A to se nepracuje jen v centru města, ale třeba i v Doubí směrem na Plzeň. Je to prostě katastrofa a ještě si zavřou most,“ postěžoval si Lukáš Zábranský, který se musel při průjezdu městem obrnit velkou trpělivostí.

Opravy karlovarských komunikací budou pokračovat i v měsíci květnu. To už se ale budou opravovat méně problematická místa. „Navíc se bude v květnu používat úplně jiná technologie. Na vozovky s vyšším počtem menších výtluků a trhlin bude aplikována asfaltová směs tryskovou metodou,“ dodala mluvčí magistrátu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mmkv

Štítky doprava, opravy, výtluky, omezení, Karlovy Vary, oprava, ODS, lázně, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v centru lázeňského města komplikují opravy výtluků, řidiči jsou nervózní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.