Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na opravy silnic dá letos Karlovarský kraj 482 milionů korun

Karlovarský kraj počítá letos s výdaji na opravy silnic druhé a třetí třídy v celkové výši 482 milionů korun. Z toho ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) by měl kaj získat 233 milionů korun, řekl novinářům náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jan Bureš (ODS).

"Z celkových 233 milionů korun od SFDI by mělo jít 190 milionů korun na investice a 43 milionů korun na opravy," upřesnil Jan Bureš. Další část prostředků půjde z úvěru, který si vezme Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. Splácet ho bude z příspěvků, které krajští silničáři dostávají každoročně od Karlovarského kraje.

Krajská správa a údržba silnic financovala opravy silnic z překlenovacího úvěru i v minulých letech a úvěr už splatila. Na poskytnutí nového úvěru ve výši jedné miliardy korun kraj vypíše soutěž.

Mezi největší plánované investice do oprav silnic v Karlovarském kraji bude letos patřit například modernizace silnice Lom - Podstrání za 195 milionů korun. Práce by měly začít v červnu. Od července pak silničáři začnou opravovat silnici Lázně Kynžvart - Lazy za 30 milionů korun. Za 20,5 milionu korun by se měla opravit silnice Boží Dar - Klínovec. Už v březnu by pak měla začít rekonstrukce křižovatky u čerpací stanice ONO v Sokolově za 19,5 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Karlovarský, Karlovarský kraj, oprava, Státní fond dopravní infrastruktury, Jan Bureš, úvěr, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravy silnic dá letos Karlovarský kraj 482 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.