Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Pozor, začíná demolice Dvorského mostu, řidiči si musí zvyknout na objížďky

Dlouho avizovaná a plánovaná uzávěra mostu, který je již řadu let v havarijním stavu, zkomplikuje dopravu v Karlových Varech. Objízdné trasy budou vedeny přes Doubský a Tuhnický most. Uzávěra začíná zítra ráno.

„Podle harmonogramu prací by měl být nový most postaven do konce letošního roku. Náklady na jeho realizaci, včetně demolice stávajícího přemostění jsou 125 milionů korun,“ říká první náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Dodavatelská firma, která si v minulých dnech již převzala staveniště, zajistí jak demolici stávajícího mostu, tak i stavbu nového.  Dopravní uzávěra je plánováno na 15. března do 20. prosince letošního roku.

„Pro pěší bude zajištěna bezbariérová trasa mezi oběma břehy řeky Ohře technologickou lávkou. Ta je pro potřebu pěších upravena a na obou březích doplněna chodníkovou plochou navazující na stávající chodníky,“ vysvětlila mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Nový most bude o třech polích, z ocelových nosníků spřažených železobetonovou deskou, rozpětí jednotlivých polí je 29,5 + 30 + 29,5 metru. Celková délka mostů je 100,5 metru, šířka 13,85 metru. Šířka komunikace je 8 metrů a chodníků 2,25 a 1,5 metru. Založení mostu je částečně hlubinné na velkoprůměrových pilotách.

Demolice a stavba nového Dvorského mostu dočasně omezí i linky městské hromadné dopravy.

„Úpravy se dotknou linek číslo 2, 6 a 52. Objízdná trasa bude vedena od zastávky Stadion Závodu míru přes Rozcestí u Koníčka, což bude jediná zastávka na objízdné trase. Jízdní řády se změnami jsou dostupné na webových stránkách karlovarského dopravního podniku,“ doplnila mluvčí magistrátu.

Podle Petra Bursíka (ODS), náměstka karlovarské primátorky, do jehož gesce stavba mostu spadá, by mělo být nejpozději v květnu dokončeno snesení stávající konstrukce. Proto by stavební práce neměly zasáhnout do nadcházející vodácké sezony na řece Ohři. „S vodáky jednáme a věříme, že vše proběhne bez komplikací. Počítáme i s tím, že v okolí staveniště bude zajištěn průjezd cyklistů, neboť pod stávajícím Dvorským mostem vede páteřní cyklostezka,“ dodal náměstek.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, omezení, Dvorský most, Karlovy Vary, demolice, ANO 2011, Ohře, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor, začíná demolice Dvorského mostu, řidiči si musí zvyknout na objížďky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.