Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Uzavírka Ostrovského mostu končí dnes dopoledne

Dnes zhruba v deset hodin dopoledne bude ukončena čtrnáct dní trvající uzavírka Ostrovského mostu v centru Karlových Varů. Důvodem dopravního omezení byl rozsáhlý diagnostický průzkum mostu, který se skládá ze čtyř částí.

„Ostrovský most v Karlových Varech bude od soboty 6. února, předpokládáme zhruba od 10 hodin, opět průjezdný. Linky MHD a spoje linkové dopravy IDKV, které byly po dobu uzavírky přesměrovány přes Sokolovskou ulici, se na původní trasu přes Ostrovský most vrátí od neděle 7. února,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Ostrovský most byl uzavřen od 25. ledna. Důvodem byl diagnostický průzkum celého komplexu čtyř objektů, tedy obloukového mostu přes Ohři, přemostění železniční tratě, mostu přes průtah městem a místní nájezdové rampy.

„Diagnostiku mostu provádělo Centrum dopravního výzkumu Brno ve spolupráci s Fakultou stavební ČVUT. Odborníci nyní ukončili první etapu, na kterou naváže druhá. Ta bude zahájena 15. února ale dopravu nijak neomezí,“ dodala mluvčí magistrátu.

Rozsáhlou diagnostikou prošel v loňském roce i Chebský most, který je nejvytíženějším v krajském městě. Tady si ale zkoumání mostu nevyžádalo úplnou uzavírku, provoz na mostě byl několikrát částečně omezen. Diagnostika mostních kontrukcí má vedení města odpovědět na otázku, v jaké kondici mosty v lázeňském městě jsou, které je třeba urychleně opravit a v případě Ostrovského mostu získá radnice i návrh na jeho správu a postup oprav. "V letošním roce nás čeká demolice Dvorského mostu a stavba mostu nového. To by mělo být zahájeno v řádu několika týdnů. Nový most by měl být postaven do konce letošního roku," uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky doprava, omezení, otevření, Ostrovský most, Karlovy Vary, Centrum dopravního výzkumu, České vysoké učení technické v Praze, ODS, Ohře, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka Ostrovského mostu končí dnes dopoledne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.