Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Správa železnic postaví v Chodové nové nádraží

Záměr stavby moderní výpravní budovy a nástupišť představili zástupci Správy železnic vedení města Chodova. Jednat by se mělo o jednopodlažní, energeticky úsporný objekt, který počítá i s prostornou a bezbariérovou odbavovací halou.

„Odbavovací hala bude prostorná a světlá. Hlavní vstup bude ze zastřešeného centrálního prostoru, který spojuje přístup z plánované autobusové zastávky, z nově navrženého parkoviště a také z chodníku navazujícího na nástupiště 1 a již realizovaný podchod k nástupišti 2. Začátek výstavby se předpokládá v prvním pololetí 2022,“ cituje mluvčí Chodova Martin Polák z tiskové zprávy Správy železnic.

Nový objekt bude jednopodlažní, energeticky úsporný, částečně zapuštěný do stávajícího terénu. Je navržen z větší části celoprosklený s hliníkovými profily a bezpečnostním zasklením včetně stínicích žaluzií.

„Výstavbou nové budovy dojde k výraznému zvýšení bezpečnosti a úrovně kultury cestování. Konkrétně půjde o vybudování bezbariérového přístupu do budovy, WC pro imobilní občany a vytvoření výraznějšího propojení na navazující druhy dopravy. Veřejně přístupné prostory budou náležitě osvětleny a vybaveny prvky pro zvýšení informovanosti i bezpečnosti,“ pokračuje mluvčí s tím, že úpravy se dočká i dnes nedořešené okolí výpravní budovy tak, aby se stalo pro cestující důstojným veřejným prostorem s přehlednou strukturou.

U výpravní budovy vznikne parkoviště pro 28 vozidel, stání pro motocykly, stojany a boxy na kola.

„Stávající nádražní budova je pro současné potřeby značně předimenzovaná a navíc ve špatném technickém stavu. Po výstavbě nového objektu bude zbourána a na jejím místě vznikne stání pro autobusy v době výluk,“ dodal Martin Polák.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vizuál správa žeeznic

Štítky nádraží, nová stavba, železnice, Chodov, Karlovarský kraj, Správa železniční dopravní cesty, Martin Polák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic postaví v Chodové nové nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.