Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rekonstrukce nebezpečné křižovatky v Sokolově se mírně prodraží

Rekonstrukci nebezpečné křižovatky u čerpací stanice Ono v Sokolově na kruhový objezd převezme jiná firma. Původní vítěz výběrového řízení podle tiskového mluvčího sokolovského úřadu Vladimíra Meluzína nepodepsal smlouvu. Akci tak provede firma Strabag, která skončila v tendru druhá, za 31 milionů korun. Společná investice Karlovarského kraje a Sokolova se tak mírně prodraží.

Podíl Sokolova podle smlouvy nyní činí 11,7 milionu korun. To je oproti předpokladu zhruba o 1,1 milionu korun více. "K tomuto podílu města Sokolov na financování stavebních prací je nutné připočíst padesátiprocentní podíl na přeložce kabelových vedení. To ale nebylo v době předkládání žádosti o závazný finanční příslib známo. Přeložky nejsou součástí zpracované projektové dokumentace a ani součástí veřejné zakázky," uvedl Vladimír Meluzín. Náklady na ně se pohybují kolem 2,1 milionu korun.

Projektová dokumentace a vydání stavebního povolení na rekonstrukci frekventované a nebezpečné křižovatky ve čtvrti Stará Ovčárna byly dokončeny letos. Projekt je rozdělen na dvě části. První část zahrnuje stavební objekty a práce, které zaplatí Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, druhá část, vybudování inženýrských sítí a chodníků, má financovat město Sokolov.

"Pro bezproblémový průběh stavebních prací bylo předběžně dojednáno, že stavbu bude provádět jeden zhotovitel na základě společného zadání veřejné zakázky. Financování bude oddělené," uvedl Meluzín.

Kraj bude výstavbu kruhového objezdu hradit především ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Stavební práce se zahájí po podpisu smlouvy, nejprve přijdou na řadu přeložky sítí. Rekonstrukce potrvá přibližně rok.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Sokolov, Karlovarský kraj, Strabag, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce nebezpečné křižovatky v Sokolově se mírně prodraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.