Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Autobusy městské hromadné dopravy opět nasadí kníry

I v letošním roce se Dopravní podnik Karlovy Vary připojí k osvětové akci Movember. Ta je zaměřena na podporu mužského zdraví a boji proti rakovině. K akci se připojují dopravci z celé České republiky.

„I v období koronavirové epidemie je nutná prevence jiných závažných nemocí a osvěta. Proto se Dopravní podnik Karlovy Vary v listopadu opět zapojuje do osvětové akce Movember. Mužné kníry, které jsou symbolem celosvětové charitativní kampaně zaměřené na podporu mužského zdraví a boje proti rakovině, budou po celý listopad zdobit patnáct autobusů jezdících na linkách MHD,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

V České republice se dopravci do akce Movember zapojují potřetí.

„Ochrana našeho zdraví je kvůli pandemii covid-19 v současné době tématem číslo jedna, ale neměli bychom opomíjet i další závažné nemoci. Proto se i letos do akce Movember zapojí dopravní podniky napříč republikou. Všichni tak budou nabádat k nepodceňování prevence a s ní spojený případný včasný záchyt nemoci. Věříme, že vozy s knírem vzbudí žádoucí pozornost v ulicích měst a v rámci našich možností přispějeme dobré věci,“ říká Tomáš Pelikán, předseda Sdružení dopravních podniků ČR.  

Zapojená města k podpoře projektu přistupují individuálně a využívají své běžné komunikační kanály. Kromě knírů na vozech budou v jednotlivých městech k vidění i další grafické materiály, a to nejen ve vozidlech a v jejich interiérech, ale také například na sociálních sítích, webových stránkách či zákaznických centrech.

„Karlovarský dopravní podnik reflektuje i aktuální situaci a kníry proto budou doplněny rouškami. Ve vozech budou dostupné osvětové letáčky k akci Movember,“ dodala Helena Kyselá.

Do osvětové kampaně se zapojuje řada zemí, Česká republika prostřednictvím Nadačního fondu Muži proti rakovině, který se od svého vzniku v roce 2012 snaží zlepšit povědomí o nutnosti preventivních prohlídek mužských pohlavních orgánů. Nadační fond Muži proti rakovině podporuje výzkumné projekty a rozvoj léčby urologických nádorů, šíří osvětu v této oblasti a pomáhá získat finanční zdroje na nákupy přístrojového vybavení pro léčbu onkologických pacientů. Rakovina prostaty je přitom jedním z nejvíce asymptomatických druhů rakovin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dpkv

Štítky Movember, knír, Liga proti rakovině, DPKV, Karlovy Vary, rakovina, Česko, zdraví, Dopravní podnik Karlovy Vary, Tomáš Pelikán, Sdružení dopravních podniků ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusy městské hromadné dopravy opět nasadí kníry  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.