Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Třináct kilometrů silnice vyšlo na 130 milionů korun, platil IROP, kraj i stát

Déle než jeden rok trvala rekonstrukce silnice mezi Bochovem a Hlinkami na Karlovarsku. Celkové náklady dosahují 130 milionů korun, z čehož Karlovarský kraj zaplatil pouze jednu desetinu.

„Rekonstrukci této silnice jsme zahájili minulý rok v červnu. Jedná se o komunikaci II/208 mezi obcemi Hlinky a Bochov, která je dlouhá třináct kilometrů. Stavební práce byly financovány z Integrovaného regionálního operačního programu. Kraj zaplatil pouze deset procent celkové ceny,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík (ANO).

Na rekonstrukci se částečně podílel i stát. Silnice je těsně před dokončením a je možné ji používat.

„Přestože se po silnici dá již jezdit, dodržujte prosím maximální povolené rychlosti. Stále se dodělávají bezpečnostní prvky, svodidla, směrové sloupky a další. Po stavbě se stále pohybují lidé. Dejte na ně pozor,“ dodal náměstek.

Komunikace druhých a třetích tříd se v Karlovarském kraji opravují průběžně a již nyní je vytipováno několik úseků, které projdou rekonstrukcí. Kraj na to získá peníze například ze Státního fondu dopravní infrastruktury, odkud by mělo přijít více než 220 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky doprava, opravy silnic, IROP, Karlovarský kraj, silnice, rekonstrukce, Bochov, Martin Hurajčík, ANO 2011, Hlinky, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináct kilometrů silnice vyšlo na 130 milionů korun, platil IROP, kraj i stát  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.