Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cheb začne se stavbou první části cyklostezky na Dřenici

Cheb začne v srpnu se stavbou první části cyklostezky na Dřenici. Úpravy podjezdu pod viaduktem nedaleko vlakového nádraží si vyžádají dopravní omezení. Celkové náklady stavby jsou zhruba 25 milionů korun, práce potrvají do začátku příštího roku, řekl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Stezka propojí úseky mezi Wolkerovou ulicí a ulicí Na Návrší na Švédském vrchu. Stavba bude o to komplikovanější, že pod silnicí leží inženýrské sítě a silnice je v majetku Karlovarského kraje.

"Hlavní benefit bude, že dojde k přeložení chodníku a cyklostezky z dnešní strany u Kaufalndu na stranu k nádraží. To umožní lidem ze Švédského vrchu se dostat komfortněji z nádraží na Švédský vrch," uvedl Antonín Jalovec.

Po zkušenostech z minulých let, kdy byla kvůli opravám uzavřena pro dopravu navazující Pivovarská ulice, se město rozhodlo, že do podmínek zhotovitele dá povinnost i v průběhu stavby udržet aspoň částečný průjezd pod viadukty.

Pokračování cyklostezky dál směrem na Dřenici ale bude také komplikované. Úzká silnice obklopená rodinnými domy není v majetku města a město nemá ani jiné vhodné pozemky, po kterých by se mohla cyklostezka ke koupališti u přehrady Jesenice vést.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, cyklostezky, Cheb, cyklostezka, silnice, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb začne se stavbou první části cyklostezky na Dřenici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.