Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pendolino nebude končit v Chebu, ale dojede až do Karlových Varů

Snaha vedení Karlovarského kraje prodloužit trasu rychlovlaku Pendolino z Chebu do Karlových Varů by mohla být úspěšná. Pendolino by mohlo už od září letošního roku dojet až do krajského města. V současnosti Pendolino končí v Chebu ve 21:40. Nově by pokračovalo přes Sokolov do Karlových Varů.

Myšlenku plně podpořil vicepremiér Karel Havlíček (ANO) při jednání s exhejtmankou, nyní náměstkyní hejtmana Karlovarského kraje Janou Mračkovou VIldumetzovou (ANO).

„Myslíme si, že by to bylo velmi dobré z hlediska podpory cestovního ruchu, lidé by mohli cestovat komforně napříč republikou, což by pro ně mohlo být zajímavé především v této době, kdy kvůli hrozbě nákazy koronavirem tolik necestují do zahraničí. Do našeho kraje v současnosti jezdí dvě soupravy Pendolino, jedna končí ve Františkových Lázních, jedna ve večerních hodinách v Chebu. Z Chebu by pak od září Pendolino v 21.40  vyjelo přes Sokolov do Karlových Varů a ráno zase zpět,“ upřesnila exhejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Kraj jedná o možnosti prodloužení trasy Pendolina na území regionu už několik let. Situaci řeší jak s ministerstvem dopravy, tak Českými drahami. Logiku dává tento záměr i z důvodu nově zrekonstruovaného Horního nádraží v Karlových Varech, které je připraveno rychlovlaky odbavovat.

„Jsem moc rád, že se jednání povedlo dotáhnout do konce. Nyní zpracováváme smlouvy. Prodloužení trasy nebude vyžadovat žádnou úpravu trati, jen drobnou technickou změnu na soupravě. Pak už lidé budou moci pohodlně cestovat v moderním rychlovlaku,“ doplnil náměstek hejtmana Martin Hurajčík (ANO).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky Pendolino, doprava, prodloužení trati, České dráhy, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, ANO 2011, Jana Mračková Vildumetzová, Karel Havlíček, Martin Hurajčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Petkov

Otázkou je,jestli dojede ?

Úterý, 4. srpna 2020, 04:38Odpovědět

Jarda Mencl

Je to nedomyšlené, vhodné tak pro cestu do Plzně.Pro lázeňské pobyty je to v podstatě nepoužitelné

Neděle, 2. srpna 2020, 13:06Odpovědět

Pendolino nebude končit v Chebu, ale dojede až do Karlových Varů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.