Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Demolice Krejcarové lávky začala, cyklisté musejí na objížďku, vodáci z lodi

V Sokolově začala dlouho očekávaná demolice lávky přes řeku Ohři, která je spojnicí mezi Starým náměstím a parkem v Jižním lomu. Stavební práce si vyžádaly uzavření cyklostezky a během pár dní bude vodákům zakázáno i proplutí pod lávkou.

„Z původního přemostění zmizelo zábradlí a zůstala pouze betonová konstrukce. Do té se v nejbližších dnech zakousne těžká technika, aby ji zcela odstranila. V této fázi prací bude úsek řeky kolem lávky pro vodáky neprůjezdný, uzavřená je také cyklostezka v úseku mezi klášterem po Most lásky. Objížďka je vyznačena, vodáky čeká přenášení,“ sdělil mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Na vodáky se v Sokolově rozhodně nezapomnělo. Jednak otázku uzavření Ohře diskutovalo vedení města s vodáckou asociací a pak jim také nechalo na pravém břehu vybudovat široká zpevněná místa pro vylodění a nalodění.

„Bourání lávky, které předchází stavbě nové, se původně nemělo trefit do hlavní turistické sezony, kdy je řeka Ohře i cyklostezka plná lidí. Zahájení akce, jejímž investorem je ministerstvo financí, se ale kvůli administrativním záležitostem opozdilo,“ vysvětluje dále mluvčí.

Zatímco vodáci musejí své lodě přenášet v úseku dlouhém necelých sto metrů, cyklisté se vydají po označené objížďce.

„Chceme cyklisty zavést na staré město a ukázat jim více pěkných míst v našem městě. Na obou stranách uzavírky budou schránky s mapkami objízdné trasy s žádostí, aby ji cyklisté na konci objížďky zase vrátili zpět do schránky a tak budou mapky cestovat z jednoho konce uzavírky na druhý a obráceně,“ vysvětlila starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Nové přemostění řeky bude stát přibližně 57 milionů korun. Krejcarová lávka je spojnicí mezi Starým náměstím a parkem v Jižním lomu. Název lávky pochází z minulosti, kdy se za přecházení vybíraly krejcary.

„Město se na výstavbě nové lávky podílí jen částečně, zaplatí například veřejné osvětlení, případně také kamerový systém,“ dodal Vladimír Meluzín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vladimír Meluzín

Štítky stavba, Krejcarová lávka, Sokolov, demolice, Karlovarský kraj, lávka, cyklista, cyklostezka, Ohře, Staré náměstí, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice Krejcarové lávky začala, cyklisté musejí na objížďku, vodáci z lodi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.