Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj pomůže Českým drahám dovybavit půjčovny kol

Obliba cyklopůjčoven Českých drah v Karlovarském kraji každoročně stoupá. V minulém roce si lidé v našem kraji zapůjčili jízdní kolo nebo elektrokolo v téměř tisíci případech. Půjčit si kolo lze ode dneška na sedmi místech napříč celým regionem.

„Rada Karlovarského kraje odsouhlasila Českým drahám individuální dotaci ve výši 150 tisíc korun. Peníze jsou určeny na nákup nových jízdních kol a elektrokol, včetně příslušenství a zajištění pravidelného servisu. Cyklopůjčovny jsou lidem k dispozici ve stanicích Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš a Nejdek,“ uvedla Veronika Svobodová, mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Největší výhodou zůstává skutečnost, že lidé po celodenním výletu za poznáním krás přírody a kulturních památek našeho kraje nemusí vracet kolo v místě, kde si ho půjčili. Půjčovny kol Českých drah jsou každoročně v provozu od 1. dubna do 31. října, pouze v letošním roce došlo kvůli šířícímu se koronaviru a vládním nařízením ke změně otevírací doby. Jejich opětovné otevření je naplánováno na dnešek.

„Obliba cyklopůjčoven v našem kraji postupně stoupá. Jen v uplynulém roce jsme evidovali na 980 výpůjček jízdních kol, elektrokol a koloběžek, což bylo o 172 výpůjček více než v předcházejícím roce. Lidé si nejčastěji půjčovali kola ve větších městech, jako jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně a Cheb, odkud pak vyráželi na výlety do celého regionu,“ uvedl Josef Janů, radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky.

Vedení kraje navíc očekává, že kvůli doznívající pandemii koronaviru letos poroste zájem o domácí turistiku a cykloturistiku.

„To je také jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli podpořit žádost Českých drah o individuální dotaci,“ dodal radní.

Vedle kol a elektrokol si lze ve vlakových stanicích zapůjčit i přilby, dětské sedačky či vozíky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky cykloturistika, České dráhy, Karlovarský kraj, cyklopůjčovna, jízdní kolo, Karlovy Vary, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, pandemie covidu-19, Sokolov,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj pomůže Českým drahám dovybavit půjčovny kol  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.