Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Karlovarském kraji od pondělí obnoví naplno železniční provoz

České dráhy od pondělí 15. dubna obnoví naplno železniční provoz, který byl v době koronavirových opatření částečně omezen. Už od soboty vyjedou vlaky Cyklo Ohře mezi Chebem a Karlovými Vary. V neděli začnou jezdit nové vlaky z Chebu do Aše a zpět. V pondělí se obnoví i mezinárodní spojení do Německa, informovala regionální mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Cestující ve večerních hodinách budou mít nově zajištěnou dopravu do Aše a večerní spoj pak pojede i zpět do Chebu. "Snažíme se vyjít vstříc lidem z Aše a okolí, kteří při příjezdu pendolinem do Chebu ve večerních hodinách postrádali spoj směrem na Ašsko. Proto rada kraje požádala České dráhy o zavedení dvou vlaků na trati Cheb - Aš město," řekl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík (ANO).

Nové vlaky na trati Cheb - Aš město a zpět pojedou od neděle 14. června. Odjíždět budou z Chebu každý den ve 21:36 a zpět z Aše města ve 22:14. Vlak do Aše - města bude navazovat na vlak IC Pendolino 504 z Ostravy hl.n., který přijíždí do Chebu ve 21:26.

Od pondělí 15. června bude obnoven provoz mezistátních vlaků přes hraniční přechody Cheb - Schirnding směrem na Norimberk, přes přechod Aš - Selb-Plößberg směrem do Hofu a přes přechod Plesná - Bad Brambach směrem do Zwickau. Provoz na hraničním přechodu Potůčky - Johanngeorgenstadt směrem na Zwickau bude kvůli výluce obnoven až 19. června.

Na obnovení cyklovlaků podél Ohře naváže od pondělí 15. června otevření půjčoven jízdních kol, které provozují České dráhy ve stanicích Karlovy Vary, Karlovy Vary-dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš a Sokolov. Po předchozí domluvě bude možné si kola vypůjčit nebo vrátit také ve stanici Nejdek.

"K dispozici jsou trekingová nebo horská kola v dámské i pánské verzi, dětské bicykly, koloběžky a elektrokola, jejichž počet jsme v Karlovarském kraji letos navýšili," uvedl Vladimír Omelka, ředitel Regionálního obchodního centra ČD v Karlových Varech.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, železnice, České dráhy, Karlovarský kraj, Cheb, , Karlovy Vary, Německo, Martin Hurajčík, ANO 2011, Zwickau, Ašský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji od pondělí obnoví naplno železniční provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.