Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

POZOR: silnice Loket – Horní Slavkov uzavřena

, aktualizováno 11. června 2020, 11:45

V noci došlo k sesuvu opěrné zdi v obci Údolí nedaleko Lokte. Silnice druhé třídy spojující město Loket s Horním Slavkovem je zcela neprůjezdná. Může totiž hrozit nebezpečí sesuvu další půdy.

„V Údolí na Sokolovsku spadla v noci opěrná zeď u silnice z Lokte na Horní Slavkov. Provoz je zde zcela zastavený až do doby, než bude posouzeno, zda nehrozí další sesuv či poškození rodinného domu nad sesuvem,“ uvedli zasahující krajští hasiči na své facebookovém profilu.

Před místem sesuvu jsou instalovány zákazové značky, od Lokte a Horního Slavkova jsou značky ´slepá ulice´. Objízdná trasa není značkami vyznačena.

„K sesuvu došlo zhruba o půlnoci v souvislosti s intenzivnějšími srážkami. Na základě rozhodnutí Hasičského záchranného sboru bude komunikace úplně uzavřena pro průjezd a to do odklizení sesuvu, ale hlavně do vyjádření statika zda nehrozí další sesuvy. K sesuvu došlo cca 500 metrů od odbočky na Nadlesí směrem na Loket,“ sdělil starosta Lokte Petr Adamec.

Dopravní obsluze bude vjezd (do Údolí od Lokte a do Nadlesí a Dvorů od Horního Slavkova) povolen.

„Vzhledem k tomu, že situace kolem této krajské komunikace může souviset i s průjezdem těžké nákladní dopravy budu toto dnes řešit i se zástupci Karlovarského kraje, jelikož tento stav je dále neudržitelný. Majitelce domu, u kterého došlo k sesuvu, zajistíme náhradní ubytování do doby vyřešení celé situace,“ dodal starosta.

Komunikace Horní Slavkov – Loket je stále uzavřená. "Probíhá statické zajištění svahu. Předpokládané zprovoznění komunikace je ve večerních hodinách. Následně bude průjezdný jeden jízdní pruh a kyvadlová doprava řízená semaforem. Toto omezení bude trvat v řádu měsíců," doplnil starosta Horního Slavkova Alexandr Terek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KK facebook

Štítky sesuv půdy, uzavírka, Loket, Horní Slavkov, Karlovarský kraj, Sokolovsko, sesuv, Hasičský záchranný sbor, Nadlesí, silnice, okres Sokolov, Údolí, Petr Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POZOR: silnice Loket – Horní Slavkov uzavřena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.