Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovarský kraj může dostat z fondu dopravy 100 milionů korun na silnice

Karlovarský kraj by mohl dostat 100 milionů korun na opravy silnic druhých a třetích tříd ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Vyplynulo to z jednání zástupců krajů, kteří budou o penězích n silnice jednat s vládou. Karlovarský kraj nemá šanci získat evropské dotace, řekl novinářům hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Podmínkou čerpání evropských dotací je totiž napojení transevropské dopravní sítě TEN-T. A to Karlovarský kraj, do kterého nevede ani dálnice, nesplňuje. Podle hejtmana by tak mohl region možná získat peníze na opravu jedné křižovatky.

"Proto jsme vyslovili požadavek, který jsme vznesli na naše kolegy hejtmany, zda by souhlasili, aby Karlovarský kraj mohl dostat z národních fondů 100 milionů korun s tím, že ostatní kraje mohou čerpat z evropských fondů," uvedl Petr Kubis.

Kraje s vládou budou jednat o zvýšení částky ze SFDI z původně plánovaných dvou miliard korun o dvě miliardy. Další až čtyři miliardy korun pak mohou z EU získat kraje, které splňují podmínku napojení na evropskou síť TEN-T.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, silnice, Karlovarský kraj, Státní fond dopravní infrastruktury, Petr Kubis, ANO 2011, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj může dostat z fondu dopravy 100 milionů korun na silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.