Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za parkování se opět začíná platit a to v Karlových Varech i Sokolově

Na základě rozhodnutí vlády byla zrušena některé krizová opatření, která byla přijata kvůli zabránění šíření koronaviru. Jedno z nich se týká obnovení placených a parkovacích zón ve městech. Jejich platnost například Karlovy Vary obnovují od pondělí 4. května.

„Od pondělí se doprava v Karlových Varech vrátí o další krok k normálnímu fungování,“ sdělil mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Vláda zrušila některá krizová opatření a tím dochází k opětovnému zpoplatnění parkování na určených místech.

„Od pondělí 4. května bude opět obnoven provoz parkovacích automatů na místních komunikacích. Parkovné lze zaplatit mnoha způsoby, hotovostí, mobilní aplikací MojeDPKV, u vybraných automatů také bezkontaktní platební kartou,“ pokračuje dále mluvčí s tím, že obnoven je rovněž výdej parkovacích karet ve stanovených úředních hodinách.

„Majitele propadlých parkovacích karet žádáme o provedení výměny ve lhůtě do 11. května. Od 4. května se také vrací do provozu automaty na vydávání krátkodobých povolení k vjezdu do lázeňského území. Ty jsou u Městské policie na Moskevské ulici nebo u Císařských lázní na ulici Mariánskolázeňské. Dlouhodobá povolení, na dobu delší než 7 dní, lze vyřídit na magistrátu města,“ dodal Jan Kopál.

Podobná situace je i v Sokolově. I tady končí bezplatné stání na parkovištích, kde se před epidemií muselo platit.

„Záměrem bylo odlehčit veřejné dopravě. Lidé mohli mnohem více používat svá auta při cestách do práce a vyhnuli se cestování MHD. Volné používání zpoplatněných parkovišť v Sokolově už tedy rovněž neplatí,“ dodal mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky parkování, placení, koromavirus, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za parkování se opět začíná platit a to v Karlových Varech i Sokolově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.