Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Řidiči pozor, na Chebském mostě zítra začíná výměna starých betonových panelů

Práce budou prováděny za provozu jen s částečným omezením. Je proto třeba, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti a to samé, platí i pro chodce. Náklady na výměnu betonových panelů se budou pohybovat kolem půl milionu korun.

„Dožilé betonové zábradlí na Chebském mostě v centru Kalových Varů nahradí svodidla. V pondělí 27. dubna bude zahájena demontáž stávajících betonových panelů, které oddělují chodníky po obou stranách mostu od vozovky,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Následně po jejich odstranění bude povrch začištěn a vyrovnán tak, aby na začátku května mohla proběhnout instalace nových betonových svodidel.

„Jak ukázal detailní diagnostický průzkum Chebského mostu, betonové zábradlí ukotvené v ocelové konstrukci je v dezolátním stavu a vyžaduje okamžitou výměnu. Za stávající situace, kdy v souladu s diagnostikou vyhodnocujeme varianty budoucí kompletní obnovy mostu, jsme se rozhodli pro náhradu zábradlí betonovými svodidly. Ta představují moderní, funkční a zároveň ekonomicky přijatelnou formu nutné bariéry, která v hustém provozu zajistí bezpečné oddělení chodců od projíždějících vozidel,“ vysvětluje náměstek primátorky Petr Bursík.

Výměna zábradlí za svodidla bude stát zhruba 500 tisíc korun.

„Všechny práce budou probíhat za provozu jen s částečným omezením, zejména při využití strojní techniky. Prosíme motoristy o ohleduplnost vůči pracovníkům stavby a chodce o opatrnost při průchodu,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, oprava, mosty, Chebský most, Karlovy Vary, zábradlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor, na Chebském mostě zítra začíná výměna starých betonových panelů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.