Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Po třech ztracených houbařích pátrali během jediného dne nezávisle na sobě policisté v Karlovarském kraji

Hned třikrát během jediného dne řešili policisté v Karlovarském kraji ztracené houbaře. Ve dvou případech se jednalo o seniory. Třetím pohřešovaným houbařem byla žena. Houbařská sezóna je v plném proudu a kromě hub, mohou na houbaře v lese číhat i různé nástrahy. Jednou z nich je i to, že se do sběru hub tak hluboce ponoří, že přestanou vnímat své okolí a tím pak dochází ke ztrátě orientace.

„První oznámení přijali policisté na operačním středisku krátce před čtvrtou hodinou odpoledne. Muž ve věku 71 let uvedl, že je někde poblíž obce Čirá na Sokolovsku na houbách a ztratil se. Na místo vyjeli policisté společně s hasiči, kteří muže v pořádku nalezli a předali do péče záchranářům,“ uvedla mluvčí policie Zuzana Churaňová.

O dvě hodiny později volala na tísňovou linku žena, která oznámila, že se ztratila na houbách u Velkého Rybníku. Policisté ženu navedli dle mapy na cestu, která jí dovedla k silnici, kam se potřebovala dostat.

Kolem sedmé hodiny večer bylo přijato další oznámení o ztraceném šestasedmdesátiletém houbaři, který byl v dopoledních hodinách na houbách se svojí rodinou u obce Třebeň na Chebsku. „Ti ztraceného muže nejprve hledali sami, ale marně. Hledání komplikovalo především to, že muž neměl u sebe mobilní telefon. V místě následně proběhla pátrací akce, které se účastnilo 16 policistů, 35 hasičů a tři policejní psi. Do akce byl zapojen i vrtulník s termovizí. Muž byl nalezen po více jak třech hodinách, mírně podchlazen a dehydrován. Byl předán do péče záchranářům a poté byl odvezen domů zpět ke své rodině,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie České republiky

Štítky ztracení houbaři, pátrání po houbařích, pátrání, hledali houbaře, houbaři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech ztracených houbařích pátrali během jediného dne nezávisle na sobě policisté v Karlovarském kraji  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.