Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Neznámý muž se vydával za zahraničního lékaře a okradl seniorku o 600 tisíc korun

Obětí podvodu na sociální síti se stala pětašedesátiletá žena z Karlových Varů, kde ji neznámý muž přesvědčil, aby mu poslala peníze. Podvodník, vydávající se za zdravotníka na misi v Africe, si tak přišel na přibližně 600 tisíc korun. Muži hrozí až pět let vězení.

Krádež se odehrála prostřednictvím sociální sítě, kde neznámý muž kontaktoval pětašedesátiletou ženu z Karlových Varů. Později ji nabídl, zda by nemohli komunikovat na jedné z chatovacích aplikací. Žena souhlasila a zaslala mu své telefonní číslo. „Neznámý muž jí měl sdělit, že pochází ze zahraničí a v současné době se nachází na misi v jedné z Afrických zemí, kde pracuje jako člen zdravotnické organizace, kdy jí také odeslal fotografii v lékařském oblečení,“ sdělil policejní mluvčí karlovarské policie Jan Bílek.

Ženu měl kontaktovat také údajný nadřízený neznámého muže, který ji sdělil, že pokud chce, aby se muž se ženou setkal a získal dovolenou, musí zaplatit peníze za letenky. Žena šla do obchodu, kde nakoupila Steam karty s kódy, které neznámému muži poslala.

„Takto si měl muž vymyslet několik dalších legend, jako jsou například příspěvek na stavbu tábora pro děti, další letenky či další letištní poplatky, kterým žena uvěřila a od května do září letošního roku mu zaslala několik dalších plateb,“ dodal Bílek.

Neznámý muž si tak touto krádeží přišel na přibližně 600 tisíc korun a hrozí mu až pětiletý trest. „Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázáni viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnil mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se souhlasem Policie ČR

Štítky Karlovarsko, krádež, podvod, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý muž se vydával za zahraničního lékaře a okradl seniorku o 600 tisíc korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.