Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Povodňová komise zasedla i v Karlovarském kraji, byť záplavy akutně nehrozí

Karlovarský kraj svolal preventivně povodňovou komisi, i když podle předpovědi by intenzivní déšť neměl region zasáhnout. Složky záchranného integrovaného systému jsou ale přesto v pohotovosti pro případ, že by se vývoj počasí odchýlil od předpovědí. Komise se sešla především z preventivních důvodů, dotčené složky si předaly informace.

Všichni aktéři meteorologickou situaci pečlivě monitorují, zůstávají v pohotovosti a jsou připraveni v případě krize okamžitě zasáhnout. Spíše než riziko povodní očekává komise škody způsobené větrem. Ředitel Záchranného hasičského sboru Karlovarského kraje Oldřich Volf upozornil, že v případě nouze jsou jednotky připraveny pomoci ostatním postiženým krajům," doplnila mluvčí krajského úřadu Jarmila Ivasková. Krajský úřad je také v kontaktu s obcemi a situaci sleduje.

Hasiči v Karlovarském kraji přijali přesto některá opatření. „Bude provedena příprava, především pokud by se fronta vracela zpět na západ. Pokud u nás bude klid, je pravděpodobnost, že budeme pomáhat jinde," uvedli dnes hasiči v Karlovarském kraji.

Na víkend posílí hasiči směny Krajského operačního a informačního střediska na plný stav, analyzují věcné prostředky ve skladech pro případ větrné smrště a povodní a připravují mechanismy vysílání posádek, které by mohly zasáhnout v jiných krajích. Také prověřili dostupnost příslušníků sboru do záloh a pohotovostí nebo zrušili akce, na kterých se hasiči měli o víkendu nějakou formou účastnit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HZS Karlovarského kraje

Štítky povodně, povodňová komise, ČHMÚ, výstraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodňová komise zasedla i v Karlovarském kraji, byť záplavy akutně nehrozí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.