Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Hádka, plivance a střelba z plynovky. Spor dvou mužů bude jednoho z nich stát roky za mřížemi

Ve vazbě skončil šestadvacetiletý agresor, který měl dlouhodobé spory s o 22 let starším mužem. Vše vyvrcholilo v den, kdy se potkali u garáží v Karlových Varech. Starší z dvojice seděl v autě, přičemž jeho sok se ho snažil vylákat ven. Na řidiče pak plivl. Po následné hádce vypálil mladík několikrát z plynové pistole a muže zasáhl do horní části těla. Skončil v nemocnici.

Obviněný šestadvacetiletý muž měl s osmačtyřicetiletým známým dlouhodobé spory. Vše ale vygradovalo kolem sedmé hodiny večerní, když se potkali u garáží. „Šestadvacetiletý muž měl vzít do ruky plynovou zbraň značky Manurhin na gumové projektily, kterou chtěl osmačtyřicetiletého muže pouze vystrašit při opětovném řešení sporů z minulosti. Se zbraní měl přistoupit k vozidlu, ve kterém seděl osmačtyřicetiletý muž, kterého měl vyzvat, aby z automobilu vystoupil. Ten tak neučinil a naopak začal na obviněného muže pokřikovat a mobilním telefonem si jeho jednání nahrávat,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Otevřeným okénkem pak mladík na muže plivl a otevřel dveře od řidiče. Muž posléze vystoupil a došlo k ostré výměně názorů. „Konflikt vyvrcholil tím, že šestadvacetiletý muž na osmačtyřicetiletého muže několikrát vystřelil z plynové pistole. Zasáhnout ho měl vždy ho horní části těla,“ pokračoval mluvčí.

I když se jednalo o plynovou zbraň, utrpěl muž zranění, která si vyžádala hospitalizaci v nemocnici. „Přesto, že šestadvacetiletý muž není držitelem zbrojního průkazu, a tudíž není oprávněn k nabývání takových zbraní, tak si opatřil a následně přechovával jednak plynovou zbraň značky Manurhin na gumové projektily a jednak signální pistoli, kdy obě tyto zbraně patří do kategorie B, které podléhají povolení,“ vysvětluje policista.

Muž už sedí ve vazbě a hrozí mu až desetiletý trest za těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a nedovolené ozbrojování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky střelba z plynovky, napadení, ublíženi na zdraví, výtržnictví, nedovolené ozbrojování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hádka, plivance a střelba z plynovky. Spor dvou mužů bude jednoho z nich stát roky za mřížemi  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.