Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Kvalita vody v některých koupalištích v Karlovarském kraji je mírně zhoršená

Voda v přírodním koupališti Rolava v Karlových Varech je podle měření hygieniků vhodná ke koupání. Ve Velkém rybníce u Hroznětína trvá zákaz koupání, který vydali hygienici. Vyplývá to z výsledků odběrů vzorků vody krajskou hygienickou stanicí.

Tento týden odebírali hygienici vzorky na třech místech v karlovarském přírodním koupališti Rolava. U mola, u pláže i v brouzdališti je kvalita vody na stupni dva, tedy vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi. Další kontrolní odběr udělali hygienici ve Velkém Rybníku u Hroznětína na Karlovarsku. Tam je voda stále kvůli sinicím, chlorofylu a vodnímu květu sinic na pátém stupni z pětistupňové škály a koupání je v něm zakázáno. Tento stav je v srpnu na Velkém rybníce každoročně stejný.

Minulý týden odebírali krajští hygienici vzorky vody na dvou místech na přehradě Jesenice na Chebsku. V kempu Václav i v kempu Rybářská bašta byla voda na stupni dva z pětistupňové škály, tedy s mírně zhoršenými vlastnostmi. Stupeň tři a zhoršenou kvalitu vody, která tudíž není ke koupání doporučena, hygienici naměřili v kempu Podhoří na přehradě Skalka v Chebu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Volnočasový areál Rolava

Štítky koupaliště, kvalita vody, Rolava, Velký rybník, přírodní koupaliště, KHS, Jesenice, Skalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v některých koupalištích v Karlovarském kraji je mírně zhoršená  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.