Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sokolov letos rozšíří kamerový dohled na vjezdech do města

V Sokolově se tento rok rozšíří kamerový systém, který bude sledovat vjezdy do města a výjezdy z něj. Nové kamerové body vytipovali strážníci po dohodě se státní policií. Kamery mohou pomoci policistům při pátráních po konkrétních vozidlech či lidech i při dopravních nehodách, řekl velitel sokolovské městské policie Radek Neděla.

Náklady na rozšíření kamerového systému jsou zhruba půl milionu korun. První kamerový bod bude snímat ulici K. H. Borovského, což je hlavní příjezd do města z dálnice od Karlových Varů. Denně tudy projedou tisíce aut.

Zaměří se hlavně na křižovatku mezi obchodními domy Kaufland a Lidl, kde se podle policistů stává velký počet dopravních nehod. Kamery tam mohou zaznamenat i to, když někdo ujede od dopravní nehody.

Dalším místem bude křižovatka u okresního soudu. „Kamera by viděla ke sportovní hale a k nádraží, takže bychom viděli všechny lidi, co k nám přichází od terminálu, jak autobusového, tak i vlakového. Můžeme tak monitorovat třeba fanoušky, kteří jdou na hokejové zápasy, kteří sem přijíždějí nejčastěji vlakem," řekl Neděla. Třetím bodem je okružní křižovatka za gymnáziem, což je příjezd do města od Svatavy i Rychnova. Díky těmto třem bodům budou pokryté všechny příjezdy a výjezdy z města.

V Sokolově je v současnosti zhruba 200 kamerových bodů. Obsluhuje a sleduje je pouze jeden pracovník městské policie. Další rozšíření se tak podle velitele nechystá. Zaměřit se chtějí na výměnu nynějších, už zastaralých kamer.

V plánu je zavést inteligentní systémy, které například umějí upozornit na to, pokud se na záběru delší dobu člověk nehýbá nebo se v nějakém místě shlukuje více lidí, než je obvyklé. Moderní systémy také umějí i ze záběrů kamer identifikovat registrační značky vozidel, což by mohlo být užitečné například při pátrání po ukradených autech. Strážníci mají šanci na nové kamery získat i dotaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, kriminalita, bezpečnost, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov letos rozšíří kamerový dohled na vjezdech do města  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.