Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sokolov rozšíří kamerový systém o místa na vjezdech do města

Sokolov rozšíří kamerový systém o sledování na vjezdech do města a výjezdech z něj. Kamery v těchto místech mohou pomoci i policii při pátráních po konkrétních vozidlech. V Sokolově je už nyní poměrně hustá síť kamer v ulicích a město usiluje o to, aby systém doplnily inteligentní prvky, které umí ze záběrů samy vyhodnocovat možné rizikové situace, řekl starosta Sokolova Petr Kubis (ANO).

„Rozšíření kamerových bodů v Sokolově vyšlo i z požadavků Policie ČR, která nás požádala, zda by bylo možné osadit kamerovými body i výjezdy a vjezdy do města Sokolova. A to například pro případy, kdy se pátrá po osobách nebo vozidlech nebo když někdo ujede od dopravní nehody. Pro nás to bude mít výhodu i v tom, že může sledovat případné zácpy, protože to jsou místa, kde k nim častěji dochází," uvedl Kubis.

Celkové náklady na rozšíření systému jsou 440 000 korun. Nově by kamery snímaly například silnici na Staré Sedlo, Husitskou ulici nebo křižovatku u soudu.

V Sokolově je do monitorovacího systému zapojeno více než sto kamer včetně lokálních kamerových systémů. Schopnost operátora objevit rizikovou situaci je tak omezená. Proto město chce zavést inteligentní systémy, které například umí upozornit na to, pokud se na záběru delší dobu člověk nehýbá nebo se v nějakém místě shlukuje více lidí, než je obvyklé. Moderní systémy také umí i ze záběrů kamer identifikovat registrační značky vozidel, což by mohlo být užitečné například při pátrání po ukradených autech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, kriminalita, bezpečnost, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov rozšíří kamerový systém o místa na vjezdech do města  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.