Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Nové oddělení karlovarského krajského úřadu má zjednodušit žádosti o dotace

Na krajském úřadě Karlovarského kraje začne fungovat nové oddělení, které bude mít na starosti přidělování krajských dotací. Jeho cílem bude vyšší efektivita, zjednodušení podávání žádostí a podpora elektronizace. Ve vztahu k žadatelům by centralizace dotací mohla přinést jednodušší komunikaci a větší srozumitelnost.

My našich 46 dotačních programů v současnosti administrujeme v rámci jednotlivých odborů, kde jsou vyhlašovány. Víme, že ta agenda je poměrně roztříštěná. Proto zhruba před půl rokem vedení krajského úřadu přišlo s myšlenkou centralizace dotací," informoval karlovarský hejtman Petr Kulhánek (STAN). Nové oddělení spadající pod odbor investic by mělo začít pracovat od října. Nepočítá s novými zaměstnanci, ale mělo by využít úředníky zaměřené na dotace, kteří pracují na jiných odborech.

Podle hejtmana jde o zásadní nástroj k rozvoji projektů a aktivit v Karlovarském kraji. Krajský úřad v současnosti nabízí 46 dotačních programů z okruhu sociálních věcí, zdravotnictví, školství, cestovního ruchu, dopravy či životního prostředí. V loňském roce na dotační programy vyčlenil 227 milionů korun. Jeden z posledních vyhlášených programů byla podpora lékařů primární péče nad 65 let nebo stipendijní program pro studenty vyšší odborné školy oboru sociální práce.

Zástupci krajského úřadu se efektivnímu nastavení systému administrace dotací věnují od roku 2018. Kromě jiného byla například spuštěna forma elektronického podání žádosti o dotace nebo zavedena elektronizace vnitřních systémů úřadu. Další změny budou vzhledem k digitalizaci a robotizaci pokračovat, uvedl hejtman.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky Karlovarský kraj, žádost o dotace, nové oddělení, pomoc s vyplněním žádosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové oddělení karlovarského krajského úřadu má zjednodušit žádosti o dotace  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.