Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž měl ukrást elektroniku, šperky i peníze. Škoda je zhruba 140 tisíc

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Karlových Varů. Ten čelí obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž se měl od první poloviny července do 15. srpna dopustit nejméně čtyř krádeží. K první mělo dojít před šestou hodinou ránu, kdy měl obviněný vniknout do jedné z půjčoven, odkud odnesl platební terminál a notebook.

„O pouhý den později měl poškodit jedno z oken bytu, do kterého následně vstoupil. Byt prohledal a odcizil z něj několik druhů elektroniky, jako například televizor nebo herní konzoli. Dále odcizil různé druhy šperků, finanční hotovost nebo také dvě peněženky, ve kterých se nacházely osobní doklady a tři platební karty,“ popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Poté se měl muž vloupat také do rodinného domu a na další pozemek, kde pronikl do neuzamčené garáže. K poslední krádeži mělo dojít 15. srpna v jednom z domů, odkud zmizelo elektronické kolo. 

Celkem vznikla škoda za zhruba 140 tisíc korun. „Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu,“ dodal Bílek. 

Ohodnoť článek

Štítky policie, krádež, zloděj, elektronika, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž měl ukrást elektroniku, šperky i peníze. Škoda je zhruba 140 tisíc  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.