Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Aš chce více spolupracovat s německým Selbem. Češi by mohli využívat tamní nemocnici

Mimo jiné o využívání německé nemocnice diskutovali zástupci českého Aše a sousedního Selbu. Vedení radnice chce podle českého starosty posílit spolupráci mezi oběma sídly. Město o tom informovalo na svém webu.

Užší spolupráce se má týkat hospodářství, zdravotnictví, vzdělávání a cestovního ruchu. U jednoho stolu v listopadu zasedli starosta Aše Vítězslav Kokoř (ANO), místostarosta Pavel Matala (Za Aš) a starosta německého města Selb Ulrich Pötzsch. 

„Starosta Aše informoval svého selbského kolegu o snaze umožnit využívání služeb tamější nemocnice ašskými občany napodobením modelu, který funguje v Českých Velenicích u rakouských hranic. Chystá se proto České Velenice navštívit a seznámit se s fungováním tamějšího česko – rakouského zdravotnického zařízení. Pro úplnost je třeba uvést, že dřívější snahy minulého vedení Aše o možnost využívat nemocnice v Selbu ašskými občany ztroskotaly na zamítavém stanovisku zdravotních pojišťoven,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Aše Milan Vrbata

Zástupci obou měst řešili také společnou destinační agenturu, který by měla nastartovat aktualizovaný plán zaměřený na hospodářskou spolupráci. Podrobněji jde o podnikání, zaměstnanost či cestovní ruch. V budoucnu by navíc mohla města Aš i Selb společně pořádat některé společenské akce. 

„Starosta Aše rovněž předloží návrh, aby město Selb bylo oficiálně partnerským městem Aše,“ dodal Vrbata. Selb se nachází ve spolkové zemi Bavorsko. Žije v něm více než 16 tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Foto Zipacna1

Štítky česko, německo, , Selb, nemocnice, politici, schůzka, České Velenice, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš chce více spolupracovat s německým Selbem. Češi by mohli využívat tamní nemocnici  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.