Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ČHMÚ: V noci na neděli bude na jihozápadě náledí

V noci na neděli se může v jihozápadní části Česka tvořit náledí nebo zmrazky. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V neděli se budou teploty v Karlovarském kraji pohybovat okolo nuly.

Od dnešních 21 hodin do nedělní 10. hodiny platí výstraha před náledím. Vyskytnout se může v jihozápadní části země, která zahrnuje část Karlovarského, Plzeňského, Jihočeského a Středočeského kraje a také menší část Vysočiny a jižní Moravy.

Kvůli novému sněhu a náledí mohou nastat problémy v dopravě. Lidé by také měli dávat pozor na kluzké chodníky.

V noci bude v Karlovarském kraji až minus 12 stupňů Celsia. V neděli se budou teploty pohybovat okolo nuly. „V noci a místy ráno se zejména na jihu kraje objeví náledí,“ uvedl v předpovědi pro Karlovarský kraj Jan Sulan z plzeňské pobočky ČHMÚ. 

V Karlovarském kraji padal od pátečního odpoledne první sníh, teploty klesly v noci na dnešek na tři až šest stupňů pod nulu. Silnice byly ráno sjízdné s opatrností, žádná nebyla uzavřena, doprava nikde nestála, řekl dnes dispečer krajské správy a údržby silnic Josef Bulka. Sypače vyjely v celém kraji. Sněžit už bude jenom mírně, mrznout má celý den. Větší nehody nejsou hlášeny.

„Jezdili jsme už od včerejška od odpoledne a dá se říct, že to všude jde. Napadlo do pěti centimetrů, na horách trochu víc,“ řekl dnes ráno Bulka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, Karlovarský kraj, doprava, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČHMÚ: V noci na neděli bude na jihozápadě náledí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.