Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Karlovarský kraj letos vyčlenil na inovační a kreativní vouchery tři miliony korun

I letos se opět vyhlašuje dotační titul Program rozvoje konkurenceschopnosti Karlovarského kraje, který podporuje dva typy voucherů – inovační a kreativní. Zájem o tyto vouchery v Karlovarském kraji roste. V roce 2021 podpořil 11 žádostí v hodnotě téměř dva miliony korun.

​Program rozvoje konkurenceschopnosti Karlovarského kraje poskytuje pomocí "Inovačních voucherů" finance na spolupráci firem a výzkumníků. Také v letošním roce budou moci žadatelé o inovační voucher zažádat. Pro rok 2022 na ně Karlovarský kraj vyčlenil nově tři miliony korun. Pokud žadatel uspěje, může získat částku ve výši až 170 000 Kč na nákup výzkumu na univerzitách a vědeckých centrech a výsledek této spolupráce poté může využít pro zavedení nových výrobků či služeb.

„Letos došlo k rozšíření okruhu způsobilých žadatelů. Doposud mohl žádat pouze malý či střední podnik se sídlem na území Karlovarského kraje. Od letošního roku mohou žádat i firmy, které mají v Karlovarském kraji své provozovny. V takovém případě musí ale prokázat, že v Karlovarském kraji opravdu působí a provozovna nebyla jen účelově zřízena,“ uvedla mluvčí kraje Jana Pavlíková.

„Rok 2021 považujeme za rekordní v počtu žádostí, ale věříme, že Karlovarský kraj představuje v oblasti inovací velký potenciál a v letošním roce opět překonáme další rekord. Díky Inovačním voucherům vznikají velmi zajímavé projekty, které náš kraj posouvají v oblasti inovací směrem kupředu,“ uvedl ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání Vlastimil Veselý.

O Inovační voucher si lze žádat od 24. května. Konec příjmu žádostí je 31. května 2022. Nerozhoduje rychlost. Podpořené mohou být jen kvalitně zpracované projekty, které dosáhnou potřebného počtu bodů ve fázi věcného hodnocení žádostí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Karlovarský kraj

Štítky inovační a kreativní vouchery, podnikání, dotační titul, Karlovarský kraj, Jana Pavlíková, Vlastimil Veselý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj letos vyčlenil na inovační a kreativní vouchery tři miliony korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.