Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do malých obcí v uzavřených okresech nově zajíždí mobilní pošta

Česká pošta začala s provozem mobilní pobočky v uzavřených okresech Cheb a Sokolov. Dodávka, ve které je klasická poštovní přepážka, obslouží 20 obcí v obou okresech. Tento speciální vůz bude jezdit až do konce nouzového stavu. Vyřídit si zde lidé mohou prakticky cokoli jako na klasické poště.

„V reakci na rozhodnutí vlády o omezení pohybu v okresech nejvíce postižených koronavirem rozhodla Česká pošta o zapojení mobilní pošty na Trutnovsku, Chebsku a Sokolovsku. Mobilní pošta bude zajíždět na Chebsku a Sokolovsku do 20 obcí, jež na svém území nemají kamennou pobočku pošty. Hlavním důvodem je ochrana zdraví a snížení mobility lidí,“ uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Speciálně upravený vůz nabídne služby jako je poslání listovních i balíkových zásilek, platby i výplaty poukázek a zajistí i výběry hotovosti jako na klasické kamenné pobočce.

Přestavba auta vyšla téměř na milion korun

Česká pošta používá k provozu mobilních poboček klasickou dodávku Peugeot Boxer. Uvnitř vozu má doručovatel vybavení včetně trezoru na peníze. V mobilních pobočkách jde zařídit například posílání i příjem vnitrostátních i mezinárodních zásilek. K dispozici jsou poštovní poukázky, služby SIP, prodej kolku, cenin, telefonních karet, tisku, obalu a doplňkového zboží.

„Je to doslova kamenná pobočka na kolečkách. Po vyhodnocení dat z fungování pilotního provozu Česká pošta postupně rozšiřuje lokality, do kterých svůj vůz posílá," řekl ředitel byznys developmentu České pošty Martin Vránek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky pošta, Česká pošta, mobilní pošta, Sokolov, Cheb, služby, okres Cheb, okres Sokolov, okres Trutnov, Peugeot Boxer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do malých obcí v uzavřených okresech nově zajíždí mobilní pošta  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.