Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté do uzavřených okresů nevpustili přes 1500 lidí

Jedu za příbuznými, na výlet nebo potřebuji natankovat. I to byly časté věty, které slýchali policisté při namátkových kontrolách na příjezdových cestách do uzavřených okresů Sokolov a Cheb. Zatímco víkend se obešel bez komplikací, pondělí bylo o to náročnější. Na dálnici se tvořily kolony, ve kterých řidiči stáli i celé hodiny. Do dneška odmítli policisté na vjezdu nebo výjezdu uzavřených okresů více než 1500 osob.

„Jela jsem autobusem v sedm hodin z Těšovic, do Varů jsme dorazili místo v 7:28 zhruba v 8:20, paráda. V autobuse řidič netopil, všichni jsme si to moc užili,“ komentovala na sociálních sítích svou cestu do zaměstnání jedna z diskutujících. A nebyla sama, kdo dnes přišel pozdě do práce.

„Ráno cesta do Varů, do práce. V minus 18 stupních žádný med. Přes dvě hodiny fronta na dálnici. Peklo. Jestli to bude odpoledne stejné, tak budu už příště vyžadovat razítko na papír. Není možné abych si denně nahrazoval v práci několik hodin za zdržení,“ popisuje svůj zážitek Jaroslav.

Sokolovsko, Chebsko a Trutnovsko v Královehradeckém kraji jsou od konce minulého týdny uzavřené z rozhodnutí vlády. Mělo by to tak být do konce trvání nouzového stavu. Ten vláda nakonec prodloužila o 14 dní

Důvodem těchto opatření je omezení mobility lidí mezi pandemií nejpostiženějšími kraji. Na 44 stanovištích proto policisté kontrolují, že lidé podnikají do těchto lokalit opravdu jen nezbytně nutné cesty.

Nejčastějšími důvody zamítnutí byly například turistika, tankování pohonných hmot, nákupy, návštěvy známých nebo nevědomost o daném opatření,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Nouzový stav v krajích bude pokračovat. Vláda souhlasí s návrhem hejtmanů

V Česku bude kvůli epidemii covidu-19 dál platit nouzový stav. Po nesouhlasu Sněmovny s vládní žádostí o jeho prodloužení skončí aktuální stav nouze o půlnoci. Hejtmani se ale dohodli na tom, že vládu požádají o vyhlášení nového na dva týdny. To...

 Zatímco víkend byl poměrně klidný, v pondělí se začaly na dálnici tvořit dlouhé fronty. Policie proto musela pozměnit postupy kontrol.

„Pro dnešní den i další dny v nejfrekventovanější dobu jsme posílili tato kontrolní stanoviště na dálnici D6, i jiná více frekventována stanoviště, větším počtem policistů, abychom lépe zabezpečili průjezd po těchto komunikacích, netvořily se kolony a nebyla příliš narušena plynulost dopravy. Kontroly na stanovištích budou probíhat namátkovým způsobem, který spočívá v tom, že ze strany policistů budou vizuálně zkontrolována všechna vozidla. Po vytipování policistů na místě budou zkontrolována konkrétní vozidla, aby občané prokázali účel cesty a zda spadají do výjimek vládního opatření či nikoliv,“ vysvětlila mluvčí.

Kolony byly i před hraničním přechodem na Pomezí. Důvodem byly zpřísněná pravidla pro vstup do Německa, kde musí řidiči předložit negativní testy na koronavirus. Na místě situaci kontroluje německá policie. Ta od neděle pouští z pendlerů jen zdravotníky nebo pracovníky, kteří mají doklad, že je jejich práce nezbytná.

Během víkendu se policistům podařilo odhalit například dva motoristy, kteří usedli za volant i přes vystavený zákaz řízení. V sobotu pak při namátkové kontrole dopadli muže, který byl v celostátním pátrání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Sokolov

Štítky policie, Cheb, Sokolov, kontroly, opatření, koronavirus, dálnice, Těšovice, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté do uzavřených okresů nevpustili přes 1500 lidí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.